Winnipeg Jets kutsui kokeneen tshekkiläisvahtinsa Ondrej Pavelecin, 29, farmiseura Manitoba Moosesta riveihinsä ja laittoi hänet heti tolppien väliin ottelussa Arizona Coyotesia vastaan.

Koko vuosikymmenen NHL:ssä pelannut veskari on tällä kaudella ollut uudenlaisessa tilanteessa, kun NHL:n sijaan peliaikaa on kertynyt ennen Coyotes-ottelua vain AHL-sarjassa.

Kauden ensimmäinen NHL-ottelu vain ei alkanut Pavelecin käsikirjoituksen mukaan. Ensimmäinen laukaus Winnipegin päähän koko ottelussa nimittäin upposi sisään. Josh Jooris vei Coyotesin johtoon alle kolmen minuutin pelin jälkeen.

Yhteensä Pavelec torjui ottelussa 30 kertaa päästäen kolme maalia, joten kokonaissuoritus oli lopulta menettelevä. Jets voitti ottelun 6-3.

– No, se ei ollut paras pelini NHL:ssä, se on varmaa, Pavelec totesi Winnipeg Free Pressin mukaan.

– Mutta oli kiva saada voitto. En päässyt peliin sisään, ensimmäinen veto kohti maalia, sen jälkeen viidellä kolmea vastaan -alivoima ja seuraava maali. Se oli vaikeaa. Ilman jätkiä en olisi päässyt takaisin peliin ja saanut voittoa.

Jetsin kapteeni Blake Wheeler antoi tshekkiläisvahdille kehunsa.

– Hän on loistava. Olen varma, että hän oli vähän hermostunut. Hän on aika ainutlaatuisessa tilanteessa. Ensimmäisen jälkeen hän rauhoittui ja teki isoja torjuntoja meille, Wheeler kuvaili.