Montreal Canadiensin kapteeni Max Paciorettyn surkea alkukausi on vaihtunut uskomattomaan lentokeliin. Yhdysvaltalaishyökkääjä on tehnyt viimeiseen 30 otteluun 17 maalia, ja hän on noussut NHL:n maalipörssissä kymmenen joukkoon.

Paciorettyn aikakausi Montrealin kapteenina on ollut lukuisten median aiheuttamien kohujen täyttämä. NHL.comin toimittaja antoi Paciorettylle haastattelun yhteydessä listan kaikista kohuista mitä hänen kapteeniaikakaudellaan on tapahtunut.

28-vuotias yhdysvaltalainen ei ollut listasta moksiskaan, vaan hän vain innostui asiasta.

– Voin asettaa sen pukuhuoneen seinälle, jos annat sen minulle. Se antaa lisämotivaatiota, kertoo Pacioretty nauraen NHL.comin toimittajalle.

Listalta löytyy mm. ”katse” P.K Subbaniin kesken tämän haastattelun. Kohu kaksikon tulehtuneista väleistä mikä ei koskaan ollut totta.

Listalta löytyy myös huhut päävalmentaja Michael Therrienin kommenteista, joissa hän kertoo kavereilleen golfkentällä, että ”Pacioretty on Montrealin historian huonoin kapteeni.”

Siinä on vain osa kohuista, mutta Pacioretty ei piittaa niistä. Hän tietää, mikä on hänen työnsä. Maalien tekeminen.

– Ne (kohut) tekevät minusta vahvemman. Ihmiset katsovat näitä asioita ja sanovat: ”Sinun ei täytyisi käsitellä tälläisiä asioita” tai ”Se on Montrealin huono puoli.” Mutta näistä asioista tulee niin paljon hyvää myös, kommentoi Pacioretty.

Paciorettyn alkukausi oli surkea. 14 otteluun hän oli tehnyt vain kaksi maalia, ja se kasvatti puheita Montreal-kapteenin uran olemista loppupuolella. Pacioretty kuitenkin käänsi kautensa ympäriinsä Detroit Red Wingsia vastaan 12. Marraskuuta, tekemällä kauden kolmannen maalin. Yhdysvaltalaistähti on ollut täydessä lentokelissä sen jälkeen, kun maaleja on tullut peräti 17 seuraavaan 30 otteluun.

Nousu varteenotettavaksi johtajaksi

Erityisesti joukkueen ykkössentterin Alex Galchenyakin loukkaannuttua, Pacioretty otti ohjat joukkueen johtajana käsiinsä ja kantoi Montrealin voittoon useassa ottelussa. Montrealin päävalmentaja Therrien yltyi kehumaan kapteeninsa huimia esityksiä.

– Viimeisen kahden kuukauden aikana hän on ollut ilmiömäinen. Hän pelaa tunteella ja hän on ehdottomasti johtaja meidän joukkueelle. Tämä on juuri sitä, mitä haluat johtavilta pelaajilta. He näyttävät muille mallia, ja muut seuraavat, kommentoi Therrien.

Pacioretty teki viime kaudella 30 maalia. Hän on tehnyt 2012-13 kaudesta lähtien NHL:n viidenneksi eniten maaleja. Hänen edellään on vain Alexandr Ovetshkin (207), Joe Pavelski (147), Steven Stamkos (142) ja Sidney Crosby (142), eikä siltikään Paciorettysta puhuta NHL:n yhtenä parhaimpana maalintekijänä. 28-vuotiaalle yhdysvaltalaisella ei kuitenkaa ole ongelmia asian suhteen. Häntä kiinnostaa vain joukkueen menestys.

– Usein yksilön suoritukset riippuvat joukkueen suorituksista. Tiedän, että viime kausi oli ensimmäinen kauteni kapteenina, ja joukkueemme putosi naamalleen maahan. Pelaajana tunnen, että minut voidaan tuomita siitä, ja se on ihan reilua, koska minun pitäisi olla joukkueemme johtaja