Kaikkien muiden HIFK:ta koskevien uutisten varjoon on jäänyt se helsinkiläisseuran kannalta synkkä asia, että joukkueen selkeä ykkössentteri Corey Elkins loukkasi jalkansa lauantain ottelussa KalPaa vastaan.

Jenkkihyökkääjä taittoi polvensa taklaustilanteessa, eikä selvinnyt tilanteesta säikähdyksellä. Ottelun jälkeen päävalmentaja Antti Törmäsen mukaan Elkins on sivussa todennäköisesti pidempään.

Loukkaantuminen tulee erittäin pahaan paikkaan HIFK:lle, joka oli juuri saanut tyhjennettyä pitkää toipilaslistaansa.

Härkämäinen ja yksi koko SM-liigan parhaista kahden suunnan hyökkääjistä on ollut ylivoimaisesti HIFK:n paras ja tärkein keskushyökkääjä kuluneella kaudella. Jos hänen kautensa on ohi, menettää HIFK pudotuspelejä ajatellen yhden tärkeimmistä palasistaan kevään tärkeimpiin peleihin.

Jäljelle jäävä sentterinelikko Roope Hintz, Mikael Johansson, Robert Leino ja Thomas Nykopp on fyysisellä puolella aivan liian kapea, kun lähdetään pelaamaan mitalisijoituksista.

Lisäksi Johansson ja Leino ovat erityisesti jättäneet pelinrakentamisessa tällä kaudella paljon toivomisen varaa. Yksikään HIFK:n senttereistä ei myöskään korvaa Elkinsiä yhtenä sarjan parhaista aloittajista.

HIFK on tilanteessa, jossa siltä puuttuu kärkisentteri, kun ottelutahti on runkosarjassa tiukimmillaan. Elkinsiä on lähes mahdoton korvata tässä vaiheessa kautta.

Mikäli HIFK ylipäätään tiedottaa Elkinsin tilanteesta, saavat HIFK-kannattajat toivoa siihen asti kädet ristissä, että hänet nähdään vielä kaukalossa tällä kaudella.