Alkukaudella haukuttu NHL-vahti parantanut huimasti – neljäs voitto putkeen

© Kuva: Getty Images

Calgary Flames hankki Brian Elliottin kesällä St. Louis Bluesista ykkösvahdikseen, mutta kauden alkuviikkojen jälkeen Chad Johnson näytti Flamesin ykkösveskarilta Elliottin haparoidessa pahasti.

Nyt tilanne jälleen näyttää kääntyneen. Elliott nimittäin otti jo neljännen voittonsa putkeen Flamesin maalilla joukkueen päihittäessä viikonloppuna Arizona Coyotesin.

Joulukuussa kaksikko keräsi otteluista suunnilleen yhtä paljon minuutteja, Elliottin otteet vain ovat olleet huomattavasti varmempia.

Samaan aikaan Johnson on hävinnyt neljä ottelua putkeen. Näissä neljässä ottelussa Johnsonin torjuntaprosentit ovat painuneet lukemiin 81,0, 86,2, 88,2 ja 88,0, joten parantamista on jäänyt huomattavasti.

Joulukuussa Elliott pelasi yhteensä viidessä ottelussa, joista vain yhdessä torjuntaprosentti oli alle 90, muuten aina prosentit ovat kohonneet yli 92:n.

Koko kauden mitalla Elliott on kuitenkin tilastoissa vielä kirijänä, sillä Johnson on 22 pelaamassaan ottelussa torjunut kiekkoja 92 prosentin varmuudella ja päästänyt keskimäärin vain 2,34 ottelussa taakseen.

Elliottilla vastaavat lukemat 18 ottelustaan ovat vaatimattomat 89,3% ja 3,00.