Washington Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetshkin on enää neljän tehopisteen päässä tuhannen pisteen rajapyykistä.

31-vuotias maalilinko on 84. pelaaja NHL-historiassa, joka on yltänyt nelinumeroisiin lukuihin. Samalla hän yltää harvinaiseen kerhoon, sillä venäläisistä pelaajista ainoastaan Sergei Fedorov (1,179), Aleksandr Mogilny (1,032) ja Aleksei Kovalev (1,029) ovat yltäneet urallaan samaan.

– On hienoa päästä siihen seuraan. Se on valtava suoritus ja se tulee olemaan hienoa, mutten ole ajatellut asiaa paljon, Ovetshkin sanoo NHL.comin haastattelussa.

543 maalillaan hän mahtuu myös kaikkien aikojen 30 parhaan maalintekijän joukkoon NHL:ssä.

Kuusi kertaa parhaan maalintekijän tittelin voittanut hyökkääjä on napannut Maurice Richard Trophyn kolmella edellisellä kaudella olemalla myös ainoa pelaaja, joka on kolmella edellisessä kaudella rikkonut 50 maalin rajan. Hän on myös viimeisin yli 60 maaliin yhdellä kaudella yltänyt pelaaja kaudella 2007-08.

Huomion arvoista hänen pelaamisessaan on, että ennen lähinnä huikeista yksilösuorituksista tunnettu supertähti on iän myötä monipuolistanut pelaamistaan. Koko NHL-uransa Washington Capitalsia edustaneelta Ovetshkinilta puuttuu uraltaan se tärkein, eli Stanley Cup.

– Hän ei ole samalla tavalla nuori poika, mikä hän on ollut aina. Hän on edelleen intohimoinen ja tykkää pitää hauskaa, mutta hän on erilainen kuin aikaisemmin urallaan, kuvailee Capitalsin toimitusjohtaja Brian MacLellan.

Tällä kaudella Ovetshkin on tehnyt tehot 18+12=30, kun pelejä on takana 39. Alle 40 maalin tahti on on venäläiselle heikoin sitten kauden 2011-12 jälkeen, mutta hän huolehtii joukkueen edusta enemmän. Capitals on itäisen konferenssin viidentenä.

– Tärkeintä on voittaa pelejä. Otteluiden tulokset ovat tärkein asia ja toivon, että olemme tällä kaudella parempia kuin viime vuonna.