Boston Bruinsin maalilla kiekkoja torjuva Tuukka Rask on hoitanut työnsä viime viikkoina aivan mallikkaasti, mutta otteluita on vaikea voittaa, jos ei tee maaleja.

Ja Boston ei ole viime aikoina maaleilla juhlinut.

Ongelma näkyi myös sunnuntain vastaisena yönä ottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan, kun 33 laukauksesta vain yksi upposi sisään. Kaksi pistettä lähtivät Torontoon maalein 4-1.

– Vaikuttaa, että jokaisessa ottelussa saamme enemmän paikkoja kuin vastustaja, mutta emme saa heitä enempää maaleja, Bruins-käskijä Claude Julien kuvaili Boston Heraldille.

– Se on suurin ongelmamme tällä hetkellä. Meidän maalinteko ei onnistu, ja jos ei tee maaleja, ei voita otteluja. Sen takia kritisoimme kaikkia muitakin osa-alueita pelissämme, vaikka pelimme ei ole kovin huonoa. Jos tekisimme maaleja, ihmiset rakastaisivat peliämme tällä hetkellä.

Toronto-tappio oli Bostonille tällä kaudella peräti jo 20. kerta 29 ottelussa, kun joukkue tekee maksimissaan kaksi maalia.

Edellisessä seitsemässä ottelussaan Bruins on tehnyt yhteensä vain 15 pelitilannemaalia eli keskimäärin reilu kaksi osumaa ottelusa. Näistä peleistä joukkue on voittanut vain kolme.

– Hyökkäyksemme on turhautunut tällä hetkellä, Bostoniin kesällä siirtynyt sentteri David Backes totesi.

– Emme vain ole tehneet tarpeeksi hyvää yötä maalinteon suhteen. Pelasimme hitonmoisen avauserän. Emme antaneet heille kuin kaksi laukaista, ja meillä oli paikkamme lyödä meitä nuorempi joukkue kanveesiin. Sen sijaan, he saivat toisen elämän ja pystyivät viimeistelemään.

Backes itse on viimeistelly uudessa seurassaan 24 otteluun tehot 7+6=13.