NHL:ssä Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen edustama Florida Panthers päätyi vaihtamaan valmentajaa, kun Gerard Gallant sai yllättäen potkut.

Sen jälkeen päävalmentajan tehtävään asteli Tom Rowe, joka toimi ennen vaihdosta seuran GM:nä.

Onko muutos sitten tuonut parempaa tulosta?

Ei oikein.

Rowen alaisuudessa Panthers on pelannut nyt kahdeksan ottelua, joista se on voittanut vain kaksi. Kolmesti se on saanut pataan suoraan varsinaisella peliajalla ja kolmesti jatkoajalla.

Tuorein tappio Panthersille tuli Minnesota Wildin luona, kun Wild oli parempi peräti lukemin 5-1.

– Paha tappio. Jätkien on ymmärrettävä se, jos aiot pelata NHL:ssä, sitä pitää olla paikalla joka päivä, ei vain silloin kun huvittaa, Rowe heitti viiltävästi Sun-Sentinelin mukaan.

Rowen ajanjaksolta Panthers on kerännyt kasaan yhteensä seitsemän pistettä. Se tietää vain 0,875 pistekeskiarvoa.

Ennen valmentajavaihdosta Panthers oli kerännyt 22 ottelusta 23 pistettä. Pistekeskiarvo oli tällöin vielä päälle yksi, tarkalleen 1,045.

Panthersin onni on se, että sen divisioona ei ole lainkaan yhtä kova entä samaisen konferenssin sisällä toinen divisioona Metropolitan on.

Atlanticissa Panthers on vain neljän pisteen päässä kolmantena olevasta Boston Bruinsista, joten pudotuspelihaaveet eivät ole aikanaan vielä lähteneet karkaamaan käsistä.

Kurssia sen pitää pystyä kuitenkin muuttamaan, sillä NHL:ssä nykyisillä pistesäännöillä isojen erojen kurominen on erittäin vaikeaa.

Kurssi ei lähtenyt kääntymään ainakaan vielä, sillä Wild-pelissä Panthersilta nähtiin lukuisia kohtalokkaita virheitä.

– Sitä totta kai oppii jokaisesta pelistä, mutta tämä oli paha. Tiesimme sen, että he pelaavat tiiviillä viisikolla ja käyttävät paikkansa tehokkaasti hyväkseen. Meillä oli varmaan enemmän kuteja, mutta se ei meinaa mitään, kun annat sitten omaan päähän ylivoimahyökkäyksiä ja he iskevät niistä, Panthersin sentteri Nick Bjugstad harmitteli.