Entinen Nashville Predatorsin ja nykyinen Minnesota Wildin omistaja ja kokenut jääkiekkovaikuttaja Craig Leopold tuntee NHL:n bisneksenä kuin omat taskunsa.

Lähes 20 vuotta NHL:n seuran omistajana toiminut 64-vuotias liikemies seuraa mielenkiinnolla, mitä Las Vegasissa saadaan aikaan ensi kaudella aloittavan uuden NHL-seuran Golden Knightsin kanssa.

Leopoldilla on hyviä vinkkejä uuden seuran pääomistajalle Bill Foleylle, joka on siirtynyt uuden seuran omistajaksi NHL-maailman ulkopuolelta.

– Ensinnäkin tämä on erilainen bisnesmalli. Hän on ollut mukana lukuisissa bisneksissä, mutta tämä on erilaista, Leopold tiivistää NHL.comin haastattelussa.

Leopoldin mielestä urheilussa johtoporras ei voi katsella tapahtumia vain norsunluutornista.

– On tärkeätä astua julkisuuteen ja olla osa yhteisöä. Kaikki pelaajat ovat työkavereitasi, joten varsinkin uudessa paikassa haluat varmistaa, että kaikki kunnioittavat toisiaan ja ovat osana yhteisöä, Leopold linjaa.

Kovassa paineessa pitää osata ottaa myös jatkuvaa kritiikkiä vastaan.

– Jokaisen ottelun jälkeisenä aamuna luet sanomalehden ja se kertoo täsmälleen, että miten sinulla menee. Toisenlaisissa bisneksissä ei ole tottunut ottamaan päivittäistä kritiikkiä vastaan.

Tämän takia Leopold itse ei lue kaikkea, mitä hänestä kirjoitetaan.

– Toki pitää lukea sanomalehdet, mutta pitää pysyä poissa keskustelupalstoilta. Niistä ei opi mitään hyvää omasta seurastaan, tai miten sitä pitäisi johtaa, Leopold sanoo.

Kokeneella omistajalla on myös selvä vastaus siihen, miten uudelle seuralle saadaan yleisöä.

– Voittaminen tuo ihmisiä ja pitää heidät mukana.