NHL-röyhijä kertoo laukausten blokkaamisesta – Ovetshkin halkaisi korvan

© Kuva: Ilari Isotalo
Dallas - Calgary lauantaiaamun rattona! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Edmonton Oilersia edustava Matt Hendricks kuuluu niihin pelaajiin, jotka eivät ole murtautuneet NHL-kaukaloihin taitojensa tai poikkeuksellisen pelisilmän ansiosta. 35-vuotiaan hyökkääjän pistemäärät ovat yleensä yksinumeroisia runkosarjan päätteeksi.

Sen sijaan Hendricks korvaa puuttuvan taidon poikkeuksellisella asenteella ja työmoraalilla. Hän on erikoistunut NHL:ssä luotettavaksi puolustavaksi hyökkääjäksi ja alivoimaspesialistiksi.

– Kun olin lopulta päässyt NHL:ään, yritin tehdä kaikkeni saadakseni enemmän minuutteja, enemmän peliaikaa. Keksin, että paras keino saada pelata oli tulla hyväksi alivoimapelaajaksi. Yritin oppia sitä aikani ja valmentaja Dale Hunter Washingtonissa jauhoi aina blokkaamisen tärkeydestä, Hendricks kertoo NHL-toimittaja Jouni Niemisen haastattelussa.

Suunnitelma on toiminut, sillä Hendricksillä on käynnissä jo uran yhdeksäs kokonainen NHL-kausi. Uhrautuva pelityyli on kuitenkin kolhinut miestä matkan varrella pahasti. Blokatut laukaukset ovat muun muassa murtaneet hänen jalkateränsä useampaan otteeseen.

– Jalkaani on laitettu ruuveja. Sain pahan osuman nilkkaani niin, että iskun tekemä paine aukaisi koko nilkan pahasti. Sain yhden aika pahan suoraan polvilumpiooni. Se oli Shea Weberiltä. Aika pahoja on tullut. Sain yhden korvaani harjoituksissa.

Korvaan tullut laukaus lähti silloisen joukkuekaverin Aleksandr Ovetshkinin lavasta Washington Capitalsin harjoituksissa. Yksi NHL:n kovimmista laukauksista halkaisi Hendricksin korvan.

Viime tammikuussa Dallasin puolustaja Alex Goligoski puolestaan laukoi Hendricksiä niin pahasti arkaan paikkaan, että hyökkääjän alasuoja halkesi kahtia.

Hendricks suhtautuu työhönsä niin kovalla asenteella, että hän hyppäsi tällä kaudella Chicagon pelaajan laukauksen eteen viisi sekuntia ennen loppusummeria, vaikka Edmonton johti 5-0.

– Se kuvastaa vain sitä, kuka minä olen. Reagoin vain tilanteeseen. Siinä tilanteessa ei ole väliä, miten paljon aikaa pelissä on jäljellä tai mitään sellaista. On kyse vain siitä, kuka minä olen, ja mitä minun on tehtävä voidakseni pelata tällä tasolla, Hendricks linjaa.

Dallas - Calgary lauantaiaamun rattona! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!