Ottawa Senatorsin alempien ketjujen työntekijänä ja tappelijana tunnettu Chris Neil sai kunnioitettavat tuhat NHL:n runkosarjaottelua täyteen sunnuntain vastaisena yönä.

Lopputuloksesta ei Neilille juhlanaihetta ollut, sillä Los Angeles Kings pyöritteli Ottawan kumoon lukemin 4-1.

– Minulle, tämä oli jännittävä päivä, Neil totesi Ottawa Citizenille.

– Oli mahtavaa, että joukkuekaverit olivat tukemassa minua 100-prosenttisesti. He olivat tästä ottelusta yhtä innostuneita kuin minäkin. Niin läheisiä me olemme. Se merkitsee minulle paljon.

Senatorsin valmennus antoi Neilille ikään kuin lahjana olla kentällä sekä ottelun alkaessa että loppuessa.

Siinä välillä Neil teki jotain, mikä on hänelle tullut NHL:ssä jo tutuksi, nimittäin tappeli. Hockeyfigts.comin laskurin mukaan Neil on NHL-urallaan tiputtanut hanskansa jo parisataa kertaa.

Ensimmäisen erän lopulla Kingsin Jordan Nolan taklasi kovaa Ottawa-tähti Bobby Ryania, ja Neil riensi puolustamaan kärkilaituria.

– Se ei ollut likainen taklaus, kohde vain oli yksi meidän taitavimmista pelaajista, ja tätä olen tehnyt koko urani. (Nolan) oli halukas osallistumaan, hän on kova poika. Kiitin häntä jälkeenpäin. Se on osa peliä, Neil kuvaili.

Neil on pelannut NHL:ssä kaudesta 2000-01 asti ja edustanut aina Senatorsia. 1000 runkosarjaottelussa on syntynyt yhteensä tehot 112+136=248. Rangaistusminuutteja on kerääntynyt peräti 2497.