NHL:ssä 37-vuotias puolustaja Brian Campbell ehti pelata peräti 423 ottelua putkeen ilman loukkaantumisia tai passituksia katsomon puolelle.

Mihin putki sitten katkesi?

Noh, jälkimmäiseen.

– Meillä on kahdeksan pakkia ja matkan varrella eteen tulee kovia päätöksiä, Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville perusteli Chicago Sun-Timesin mukaan, kun Campbell löysi itsensä pressikatsomosta puku päällä ottelussa Nashville Predatorsia vastaan.

Campbell teki tilaa, kun Blackhawks toi puolustukseensa mukaan Michal Kempnyn ja Michal Rozsivalin.

– He kaksi ovat olleet liian pitkään sivussa. Ja Campbell on osa joukkuetta, 82 pelin aikana hän ei välttämättä pelaa aivan kaikkia otteluita, Quenneville mietti.

Osaltaan katsomokomennus liittyi myös otteisiin jäällä.

– Hän aloitti hyvin ja pelasi välissä erittäin hyvin, mutta tuorein pätkä ei ole ollut niin hyvä, Quenneville analysoi.

Campbellin putki lähti liikkeelle mistäpä muualtakaan kuin Blackhawksista. Silloinkin hän käväisi katsomon puolella terveenä juuri Quennevillen alaisuudessa. Välissä Campbell ehti pelata pitkän pätkän Florida Panthersissa niin, että hän oli mukana kaikissa seuran kamppailuissa.

Ilman Campbellia Blackhawks onnistui etenemään voittoon, kun se oli Predatorsia parempi lukemin 3-2. Blackhawks on Central-divisioonan ykköspaikalla, mutta kyseisestä tontista se käy tällä hetkellä kovaa taistoa, sillä takana Minnesota Wild on 12 ottelun mittaisessa voittoputkessa. Wild on noussut pisteen päähän Blackhawksista, joka on pelannut vieläpä kolme ottelua enemmän alkukaudella kuin Wild.