© Kuva: Getty Images

NHL-seuran maalivahtitilanne puhuttaa – pian kahden suomalaisvahdin taktiikka?

Nashville Predatorsin ykkösvahdin paikka on sementoitu toistaiseksi Pekka Rinteelle, jonka tilastot marraskuulta ovat mykistävät yli 95:n torjuntaprosentilla ja päästettyjen maalien keskiarvon ollessa alle 1,4:n.

Seuran kakkosvahdin paikka kuitenkin herättää tällä hetkellä keskustelua. Juuse Saros on pelannut loistavasti viime aikoina, mutta seura haluaa myös Marek Mazanecille peliaikaa, vaikka tshekkivahdin otteet eivät ole alkukaudella vakuuttaneet.

– He ovat molemmat käyneet alhaalla pelaamassa. He molemmat ovat tulleet ylös, Predators-valmentaja Peter Laviolette totesi The Tennesseanille.

– Meillä on kaksi nuorta maalivahtia. Yritämme varmistaa, että he oppivat, kasvavat ja saavat hyvää kokemusta.

Mazanec on tällä hetkellä AHL-seura Milwaukeessa.

-Meidän täytyy istua alas hänen kanssaan, ehkä meidän täytyy tosiaan tehdä vaihdos Sarokseen. Mutta pelataan nämä pari kotipeliä ensin alta pois ennen päätöksiä. Katsotaan, mitä valmennus haluaa, manageri David Poile sanoi 102.5-FM:lle.

Ratkaisun on kuitenkin tultava jossain vaiheessa, sillä ensi kesänä pidettävässä Vegas Golden Knightsin laajennusdraftissa joukkueet saavat suojata vain yhden maalivahdin. Rinteellä on siirron estävä pykälä sopimuksessaan, joten Nashville joutuu valitsemaan Saroksen ja Mazanecin välillä.

Nyt Predatorsin täytyy päättää tämän kauden osalta, haluaako se mennä kahdella suomalaisvahdilla, vai annetaanko Saroksen vielä hakea isoja peliminuutteja farmista.

– Tämä on vähän erilaista, mutta siihen tottuu, se on osa tätä työtä, Saros itse kommentoi.

– En usko, että asian kanssa on ongelmia. Ei tässä maailmassa tiedä, mitä tapahtuu, se täytyy vain sisäistää ja keskittyä joka päivä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!