© Kuva: Getty Images

Nämä taustatekijät vaikuttivat uuden NHL-seuran nimessä – ”Se oli liian paljon”

Pitkä odotus loppui viime yönä, kun Las Vegasissa julkaistiin uuden NHL-seuran nimi.

Ensi kaudella sarjaan mukaan liittyvän joukkueen koko nimi on Vegas Golden Knights.

Ei Las Vegas Golden Knights, vaan Vegas Golden Knights.

– Paikalliset käyttävät Vegasia, eivät Las Vegasia. Jos kysyy, että mistä päin on, niin he vastaavat ”olen Vegasista”, seuran omistaja Bill Foley perusteli päätöstä Las Vegas Sunin mukaan.

– Ja mielestäni Las Vegas Golden Knights – neljä sanaa, se oli liian paljon. Kolme oli maksimi, Foley jatkoi.

Foleyn johdolla Vegasin NHL-projektin vetäjät kyselivät faneilta mielpiteitä siitä, että mikä seuran nimi voisi olla. Vaihtoehdot ”Desert Knights” ja ”Silver Knights” olivat suositumpia kuin Golden Knights, mutta näihin se ei lopulta päätynyt.

– Silver Knights oli vaihtoehto, koska tämä on hopeinen osavaltio. Nevada on kuitenkin isoin kullantuottaja tässä maassa. Ja myös se, että kulta on kuitenkin se ykkösmitali verrattuna hopeaan. En myöskään tuntenut niin, että Desert Knightsissa olisi ollut lopulta tarpeeksi luonnetta, Foley taustoitti.

– Kun vaihtoehdot tulivat esille, he kysyivät, että mitä mieltä olin Golden Knightsista. Sanoin, että ”se on minun suosikkini”. Olimme melkeinpä yksimielisiä siitä. Se oli lähes kaikkien suosikki, seuran GM:nä toimiva George McPhee puolestaan sanoi.

Seuran nimi saatiin pidettyä hyvin pitkään salaisuutena. Vain vasta aivan julkistuspäivän yhteydessä sosiaaliseen mediaan alkoi levitä lopulta oikeiksi muodostuneita tietoja nimestä.

– Se oli mahtavaa, Foley riemuitsi siitä, miten salaisuus pysyi yllä.

– Tämä oli myös hyvä opetus omille lapsille. Jos joku kertoo sinulle jotain, niin sinun ei tarvitse huolehtia mistään, jos et kerro sitä kenellekään muulle. Halusimme pitää tämän salassa, McPhee naureskeli oltuaan hiljaa asiasta jopa omalle perheelleen.

Nimi varmistui jo pari kuukautta sitten, mutta sen rekisteröinnissä ja muissa taustatoimissa vierähti aikaa, milloin Foley ja seuran johtokunta vierittivät julkistusta eteenpäin.

– Tuo edustaa hyvin itse joukkuetta ja koko kaupunkia, julkistustilaisuudessa paikalla ollut Gary Bettman sanoi nimestä ja logosta.

Golden Knights liittyy mukaan sarjaan ensi kaudeksi. Se on joukkueen runko rakentuu pitkälti laajennusdraftin kautta, mikä on ohjelmassa tämän kauden päättymisen jälkeen.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!