© Kuva: Getty Images

Kakkosvahti loistanut NHL-seuran maalilla – ”Hän tekee valtavia torjuntoja”

Calgary Flames pisti kesällä maalivahtosastonsa uuteen kuosiin, kun sekä Brian Elliott että Chad Johnson tulivat uusina niminä joukkueeseen.

Elliottin odotettiin nappaavan aloittavan vahdin paikka joukkueessa, mutta viime aikoina maalilla on aloittanut useammin Johnson.

Eikä otteissa ole ollut moittimista.

Viime kaudella Buffalossa torjunut Johnson on pelannut tällä kaudella 11 ottelussa kirjaten päästettyjen maalien keskiarvon 1,98 ja torjuntaprosentin 92,8.

– Jätkät pelaavat hyvin, ja minä saan sitä kautta tulosta, Johnson totesi Calgary Heraldille pelattuaan lauantain vastaisena yönä loistavan ottelun Boston Bruinsia vastaan.

Vaikka samat miehet pelaavat toisenkin maalivahdin edessä, Elliottin tilastot ovat huomattavasti surkeammat. 12 ottelussa maaleja on päässyt taakse keskimäärin 3,42 ottelua kohden, ja kiekot ovat pysähtyneet 88,2-prosenttisesti.

Bostonin Calgary voitti 2-1, ja Johnson pysäytti ottelussa 35 laukausta.

– Kun on maalivahti, jonka voi luottaa tekevän ison torjunnan joukkueelle, se on valtavaa, joukkuekaveri Sam Bennett hehkutti Johnsonia.

– Koko joukkue voi pelata itseluottamuksella silloin. Kun hän tekee valtavia torjuntojaan, se nostaa kaikkia ylöspäin. On todella hienoa, että maalivahtimme pelaa tuolla tavoin.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!