Jokerien pelaaja saa sata ottelua täyteen KHL:ssä – katso ketjut illan peliin

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokerit kohtaa tiistai-iltana Slovan Bratislavan vieraskaukalossa klo 20.00 Suomen aikaa. Ottelu on Tommi Huhtalalle sadas KHL:ssä.

Huhtala pelaa kolmatta kauttaan helsinkiläisseurassa, mutta oli suuren osan viime kaudesta sivussa loukkaantumisen vuoksi. Hyökkääjä on tehnyt KHL:ssä 99 pelissä pisteet 22+14=36. Tällä kaudella Huhtala on merkkauttanut 20 kamppailussa tehot 5+4=9.

Jokerit palasi viime viikolla maajoukkuetauolta ja otti kolme peräkkäistä voittoa Hartwall-areenassa Amuria, Admiralia ja Kunlunia vastaan. Kaikki ottelut olivat maalin pelejä, mutta etenkin ylivoimalla punakeltaiset pystyivät tekemään tärkeitä osumia. Kapteeni Peter Regin on tällä hetkellä neljän ottelun mittaisessa maaliputkessa.

Jokerit saa kokoonpanoonsa takaisin loukkaantumisista toipuneet Ville Lajusen ja Petteri Wirtasen, jotka eivät pelanneet viime viikolla. Lajunen pelaa tänään 33-vuotissyntymäpäiviään viettävän Topi Jaakolan pakkiparina, kun taas Wirtanen hyökkää Antti Pihlströmin ja Pekka Jormakan välissä.

Muita muutoksia vieraiden kokoonpanoon ei sitten lauantain tule. Loukkaantumisia joukkueella ei tällä hetkellä ole. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat puolustajat Joonas Jalvanti ja Rasmus Rissanen sekä hyökkääjät Joey Hishon, Michael Keränen ja Roope Talaja. Kiekko-Vantaan riveissä pelaavat Jani Kautto, Juho Rautanen, Frank Gymer sekä Mäkisen veljekset Atte ja Miro.

Jokerit on läntisessä konferenssissa seitsemäntenä, ja piste-erot molempiin suuntiin ovat marginaalisia. Illan vastustaja Slovania ei ole tällä kaudella kohdattu, mutta aiemmilla KHL-kausilla Jokerit on ollut hivenen niskan päällä. Voitot ovat helsinkiläisten eduksi 5-2. Viime kaudella molemmat voittivat kotonaan: Jokerit Helsingissä 4-1 ja Slovan Bratislavassa 4-2.

Slovan on läntisessä konferenssissa 12:ntena kymmenen pistettä Jokereita perässä. Saman verran slovakialaisjoukkueella on matkaa myös pudotuspeliviivaan. Maajoukkuetauolta Slovan palasi viime viikolla kolmen pelin vieraskiertueen muodossa. Avtomobilistia vastaan tuli voitto, mutta tappiot Barysille ja Jugralle.

Suomalaispelaajia Slovanin riveissä ei nähdä. Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut pitkään Minskissä pelannut ja täksi kaudeksi Bratislavaan muuttanut Jonathan Cheechoo, joka on tehnyt 28 pelissä 7+11=18 pistettä. Puolustuksen kiekollinen johtaja on Tapparasta tuttu Nick Plastino, joka pelaa yli 21 minuuttia illasta toiseen. Maalilla pelaa joko Barry Brust tai Justin Pogge, jotka ovat jakaneet vastuun kutakuinkin puoliksi alkukaudesta.

Jokerien KHL-ottelut jatkuvat tänään tiistaina vieraspelillä Slovan Bratislavaa vastaan. Peliä voi seurata Viasat Jääkiekko -kanavalla ja verkkopalvelu Viaplayssa kello alkaen. Tero Kainulaisen selostama kamppailu käynnistyy kello 19.55. Viasatin ohjelmatiedot tulevista Jokerien otteluista löydät täältä.

Jokerien kokoonpano Slovan Bratislavaa vastaan:

18 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill
61 Tommi Huhtala – 22 Mika Niemi – 29 Sakari Salminen
41 Antti Pihlström – 13 Petteri Wirtanen – 25 Pekka Jormakka
16 Masi Marjamäki – 14 Tomi Mäki – 12 Marko Anttila

55 Chay Genoway – 32 Arturs Kulda
44 Jesper B. Jensen – 7 Oliver Lauridsen
6 Topi Jaakola – 47 Ville Lajunen

30 Ryan Zapolski (31 Riku Helenius)

Lähde: Jokerien verkkosivut.