© Kuva: Getty Images

Alkoholismista kärsinyt hyökkääjä on kiitollinen ettei saanut NHL-paikkaa vuosi sitten

Los Angeles Kingissä pelaavan kanadalaishyökkääjän Devin Setoguchin tilanne ei vuosi sitten näyttänyt kummoiselta.

Syksyllä 2014 Calgaryn kanssa sopimuksen tehnyt Setoguchi ei onnistunut kummoisesti kaukalossa, mutta vielä huonommin kaukalon ulkopuolella: alkoholismista kärsinyt hyökkääjä ei lupauksistaan huolimatta pysynyt selvänä.

Kausi sujui farmissa.

Syksyllä 2015 Setoguchi haki try-outilla paikkaa Toronto Maple Leafsistä, jonka kaudesta tuli lopulta täysi pannukakku. Setoguchi kertoi nyt Sportsnetille antamassaan haastattelussa, että on kiitollinen, ettei saanut sopimustajoukkueeseen.

– Leirini ei ollut hyvä, tiesin sen. Olin mukana parissa pelissä, joissa en ollut hyvä. [Toronton manageri] Lou [Lamoriello] oli suora minua kohtaan ja sanoi, että joudumme antamaan sinulle mahdollisuuden lähteä kokeilemaan meren taakse, Setoguchi kertoi.

– Se oli hyvä asia minulle, että hän oli suora heti alussa ja päästi minut lähtemään, kun tiesin, etten saa sopimusta.

Setoguchi teki sopimuksen sveitsiläisen Davosin kanssa, jossa kausi sujui mukavasti. Hyvän kauden jälkeen hän onnistui nyt saamaan sopimuksen Los Angeles Kingsin kanssa, jossa alkukausi on sujunut ihan kohtuullisesti.

– Olen nyt täällä ja teen kaikkeni. Jos homma toimii, se on mukava lisä. Jos ei, matkani on ainakin ollut mukava.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!