Ensi kesänä varausiässä oleva Aleksi Heponiemi, 17, on vakuuttanut alkukaudella WHL:ssä. Suomalainen on paukuttanut tiuhaan pisteitä, ja nyt myös arvostettu NHL-skoutti noteerasi pienikokoisen suomalaisen.

Heponiemi on aloittanut kauden vahvasti, 15 ottelussa on syntynyt 16 tehopistettä (2+14). Suomalainen syöttökone sai kehuja NHL-skoutti Kyle Woodliefiltä.

– En ihmettelisi, jos hän päättäisi kauden liigan syöttöpistetilaston kärkijoukossa, sillä tällä pienikokoisella kiekkovelholla on fantastinen kosketus kiekkoon syöttäessään. Kiekko tuskin koskee hänen mailan lapaansa, kun se jo lähtee silmänräpäyksessä, Woodlief kehui usatoday.com:n mukaan.

Heponiemi on pienikokoinen (176cm, 63kg) pelaaja, mutta Woodliefin mukaan suomalainen kompensoi sitä sijoittumalla oikein ja tekemällä oikeita ratkaisuja jäällä.

– Ironisesti puolustajat jättävät hänelle tilaa, vaikka hänellä on todella näppärä kosketus kiekkoon, jolloin hän pystyy antamaan täydellisesti ajoitettuja syöttöjä, Woodlief analysoi.

Heponiemi on Ilveksen kasvatti. Hän siirtyi viime kauden päätteksi Pohjois-Amerikkaan WHL-sarjaan Swift Current Broncos -joukkueeseen.