© Kuva: Getty Images

NHL-seura tarjosi pätkädiiliä – KHL-seura kieltäytyi peluuttamasta huonossa kunnossa olevaa lupausta

NHL-toimittaja Elliotte Friedman kertoo Sporstnetillä, että Vancouver Canucksin GM Jim Benning on yrittänyt neuvotella KHL-seura Avtomobilistin kanssa venäläislupaus Nikita Trjamkinin peluuttamisesta KHL:ssä.

Avtomobilist ei ole kuitenkaan suostunut ottamaan Trjamkinia vastaan NHL-seuran pätkädiiliehdoilla, joihin kuuluu esimerkiksi pelaajan välitön palaaminen Canucksin riveihin NHL-seuran halutessa. Venäläisseura ottaisi varmasti entisen pelaajansa takaisin, muttei pätkätyöläiseksi, vaan koko loppukaudeksi.

Canucks on vaikeassa tilanteessa huippulupaavan puolustajansa kanssa, kuten jo uutisoimme. Trjamkin ei ole pelannut vielä peliäkään tällä kaudella NHL:ssä. Canucks olisi halunnut lähettää hänet AHL:ään hakemaan pelikuntoa, mutta sopimuksessa oleva pykälä esti tämän. Trjamkin kieltäytyi. Mikäli paikkaa ei NHL:stä löydy, Trjamkin on vapaa palaamaan Venäjälle.

Canucksin on siis pakko pitää Trjamkin miehistössään, sillä Friedmanin mukaan seura tulee joka tapauksessa tarvitsemaan häntä. Vancouverilaisseuran puolustus on ottanut jo tällä kaudella osumia ja historian valossa seura on joutunut käyttämään jopa 12 eri pakkia per sesonki.

Canucksin päävalmentaja Willie Desjardinsin mukaan venäläiskolossi ei ole ollut tarpeeksi terävässä kunnossa. Asia juontaa juurensa viime kesään, jolloin Canucks olisi halunnut pitää nuorukaisen Vancouverissa turvatakseen tarpeeksi laadukkaan harjoittelun. Friedmannin mukaan Trjamkin lähti kuitenkin Venäjälle henkilökohtaisten syiden takia ja palasi huonossa kunnossa työpaikalleen.

Trjamkin säväytti viime NHL-kauden lopulla kolmessatoista pelissä.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!