Oulun Kärpät on solminut loppukauden kattavan sopimuksen tsekkiläisen Jiří Tlustýn kanssa.

Kaudesta 2006–2007 Pohjois-Amerikan kiekkoliigoissa pelannut 28-vuotias Tlustý on edustanut urallaan muun muassa Toronto Maple Leafsia, Carolina Hurricanesia, Winnipeg Jetsiä sekä New Jersey Devilsiä. Kaudella 2012–2013 Tlustý iski Carolinan paidassa pelaamissaan 48 ottelussa tehot 23+15 ollen Hurricanesin kolmanneksi paras pistemies. NHL-kokemusta tshekki omaa rutkasti, sillä vyöllä on 450 matsia.

– Hän on osoittanut kykynsä lajin huipputasolla ja tuo kaivattua voimaa hyökkäyspeliimme. Jiří liittyy joukkueen vahvuuteen maaottelutauon aikana, kommentoi Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho tuoretta pelaajahankintaa tiedotteessa.

Samalla Kärpät tiedottaa muutoksista joukkueen puolustuspäässä, kun alkukauden Kajaanin Hokissa lainasopimuksella pelannut Taneli Siikaluoma palaa Kärppiin. Sen sijaan tryout-sopimuksella Oulussa syys- ja lokakuun pelannut norjalaispuolustaja Nicolai Bryhnisveen ei jatka enää Kärppien riveissä. Bryhnisveen pelasi Liigaa yhteensä yhdeksän runkosarjaottelua ilman tehopistemerkintöjä. Kärpät kiittää Bryhnisveeniä ja toivottaa onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin.