Jos oli viime kesän NHL:n varaustilaisuus suomalaisittain upea, niin samanlaista ilotulitusta on odotettavissa myös ensi kesänä. Arvostetun NHL-skoutin tuoreimmassa listauksessa kaksi suomalaislupausta, Kristian Vesalainen ja Eeli Tolvanen mahtuvat kymmenen ensimmäisen nimen joukkoon.

Frölundassa kiekkoileva Vesalainen, 17, kohahdutti jo viime kaudella kiekkokansaa voittamalla peräti neljä eri mestaruutta yhden kauden aikana (SHL, CHL, alle 18-vuotiaiden MM ja alle 18-vuotiaiden Ruotsin mestaruus). Ensi kesänä Vesalainen on NHL:n varaustilaisuuden yksi mielenkiintoisimmista nimistä.

Vesalainen pelasi SHL:ssä viime kaudella 19 ottelua keräten kaksi tehopistettä (1+1). Tällä kaudella Vesalainen on pelannut 14 ottelua hallitsevan mestarin riveissä, joissa tehopisteitä on kertynyt 1+4.

Arvostettu NHL-skoutti Kyle Woodlief arvioi tuoreimmassa listauksessaan Vesalaisen menevän ensi kesän varaustilaisuudessa parhaana suomalaisena peräti kolmantena.

– Hän oli todellinen peto elokuussa pelatussa nuorten arviointiturnauksessa ja pelannut vahvasti myös Ruotsin ammattilaissarjassa, Woodlief hehkutti usatoday.com:n mukaan.

Vesalaisen korkean varausnumeron puolesta puhuu pelitaitojen lisäksi myös fyysiset ominaisuudet. Vesalainen on iso ja vahva laitahyökkääjä, jonka mitat ovat kunnioitettavat nuoresta iästään huolimatta, 190cm ja 92kg.

Woolief arvioi Tolvasen nimen huudettavan kahdeksantena. Tolvanen on armoitettu maalinsylkijä, vaikkakin melko pienikokoinen (178cm, 79kg). Tolvanen on iskenyt junioreiden SM-sarjoissa hurjia maalimääriä, ja nykyisin 17-vuotias laitahyökkääjä pelaa Pohjois-Amerikassa yliopistosarjaa.