Kanada voitti jääkiekon World Cupin ensimmäisen finaalin yllättävän löysällä esityksellä. Vaahteranlehtiset kaatoivat Euroopan yhdistelmäjoukkueen 3-1, mutta sen esitys oli koko turnauksen flegmaattisin.

Asia pantiin merkille myös turnauksen televisioivan Viasatin studiossa.

– Olikohan asennevamma? Tuntuu siltä, että ketä vastaan tahansa Eurooppa pelaa, niin vastustaja menee mukaan heidän rytmiinsä mukaan. Eurooppa ei välttämättä pysty pitämään yllä kovaa tempoa koko pelin ajan. Kanada oli heikompi kuin odotin. Siellä ei ollut kamppailua ja viimeinen steppi puuttui, kritisoi Viasatin asiantuntija Ossi Väänänen suorassa lähetyksessä.

Esa Pirnes komppasi studiossa asiantuntijakollegaansa.

– Heidän valmistautumisensa meni pieleen. He olivat liian rentoina, ja olettivat, että peli vain hoituu. Silloin ollaan vaarallisilla vesillä, sanoi Pirnes.

Kanada on kuitenkin voiton päässä World Cupin voitosta ja turnauksen finaalisarja on katkolla Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä. Suora lähetys toisesta finaalista alkaa Viasatilla varhain perjantaiaamuna kello 2.30