© Kuva: Getty Images

Olli Jokinen peitteli treeneissä joukkuekaverinsa alkoholismia – ”Taidan saada sydänkohtauksen”

Entinen huippulupaus Devin Setoguchi on muistellut vaikeita aikojaan TSN 1290:lle.

Setoguchi varattiin NHL:ään kahdeksantena pelaajana vuonna 2005. Kaudella 2008-2009 mies mätti runkosarjassa 31 maalia ollen San Jose Sharksin paras maalintekijä.

Sittemmin miehen ura oli pitkään laskusuunnassa. Juopottelu ja huumeiden käyttö maksoivat lopulta työpaikan NHL:ssä. Huhtikuussa 2015 mies meni alkoholivieroitukseen ja kuntoutusohjelmaan.

Kaudella 2013-2014 Setoguchi pelasi Winnipeg Jetsissä. Joukkuekaverit huomasivat, ettei Setoguchilla ole kaikki hyvin.

– He tiesivät, että olin tiukassa paikassa. Chris Thorburn jutteli asiasta kanssani. Evander Kane tuli jopa muutaman kerran talolleni ja kaatoi alkoholin viemäriin. He pitivät minusta huolta, Setoguchi selvitti.

– En koskaan vetänyt muita mukaan. Pysyin aina itsekseni, pelaaja lisäsi.

Kerran harjoituksissa Setoguchi ei voinut hyvin eikä pystynyt vetämään suunniteltua harjoitusta läpi. Joukkueen suomalaisjäsen huomasi asian.

– Kun Olli Jokinen oli siellä, niin hän tiesi. Hän tiesi kun ilmaannuin harjoituksiin. Sanoin, että ’luulen saavani sydänkohtauksen’.

Tämän jälkeen Jokinen oli käskenyt pelaajaa pysymään sivussa ja suomalainen paikkasi Setoguchia yhdessä Thorburnin kanssa. Näin valmennus ei huomannut Setoguchin piilottelua.

– Se on tunne, jota en halua tuntea enää koskaan uudestaan, Setoguchi kertoi.

Viime kauden kanadalaislaituri pelasi Sveitsissä. Ensi kaudeksi hän hakee paikkaa Los Angeles Kingsin riveistä tryoutilla.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!