© Kuva: Getty Images

NHL:n pelikieltoennätystä hallussa pitävä toistaa vanhaa levyä – mutta toteuttaako lupauksensa?

Carolina Hurricanes tiedotti vasta ottavansa harjoitusleirille mukaansa try-outsopimuksella Raffi Torresin.

Torres, 34, pitää hallussaan NHL:n pelikieltoennätystä, sillä hän kuittasi viime kesänä peräti 41 ottelun mittaisen pelikiellon taklauksesta Anaheim Ducksin hyökkääjään Jakob Silfverbergiin.

Lopulta Torres ei pelannut pelin peliä Sharksilla, vaan vastuuta tuli ainoastaan kuuden ottelun verran San Jose Barracudassa.

Nyt Hurricanes on valmis antamaan hänelle näyttömahdollisuuden.

Viimeksi NHL:n runkosarjaotteluita kaudella 2013-2014 pelannut Torres on ollut ison kritiikin kohteena pelityylinsä osalta.

– Ihmiset sanovat mitä he sanovat. En ole auttanut itseäni. Sitä nukkuu siinä pedissä, millaisen on tehnyt. Tiedän sen ja tiedän, että minun on maksettava tekosistani ja minun pitää hyväksyä se. Uskon, että pystyn muuttumaan siinä, miten pelaan, Torres kävi läpi News-Observerille.

– Tiedän, että minun pitää muuttua. Tiedän, että olen sanonut sen kerta toisensa jälkeen, mutta minulla on mahdollisuus ja pystyn muuttumaan. Pystyn vielä pelaamaan, pystyn olemaan tuottelias, Torres uskoo.

Tosissaan Torresilla pyörii vanha levy päällä, sillä ”pystyn muuttumaan” on tullut esille useamman kerran aiemmin. Muun muassa pudotuspeleissä 2012 Torresin taklattua rumasti Chicago Blackhawksin Marian Hossaa, 25 ottelun pelikiellon kuitannut hyökkääjä sanoi anteeksipyyntöjen yhteydessä samaisen sanaparin muuttumisesta.

Parhaimmillaan NHL:ssä Torres on nakuttanut yhteen kauteen 27 maalia. Myöhemmillä vuosilla hän on kuitenkin ollut lähinnä alempien ketjujen jyrä, tai ainakin silloin, kun hän ylipäätänsä on päässyt pelikieltojen jälkeen kentälle.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!