© Kuva: Juha Tamminen

Jokeri-ikoni seuraa pelejä yhä suurella mielenkiinnolla – ”Pari peliä olen ehtinyt Viasatin kautta nähdä”

Ikoni-sanaa viljellään urheilussa tänä päivänä usein hieman turhan löyhäkätisesti. Kun puhutaan Jani Ridasta ja Jokereista, sanaa kuitenkin rohkenee käyttää huoletta.

Peräti 14 kautta Jokerien edustusjoukkueen paitaa kantanut Rita on tänä syksynä uuden edessä. Pelitamineet ovat vaihtuneet opiskeluvälineisiin kauppakorkeakoulussa, jossa on tarkoitus suorittaa parissa vuodessa maisterin tutkinto.

Jokerit aloitti KHL-kautensa peräti seitsemän pelin vieraskiertueella.

– Pari peliä olen ehtinyt Viasatin kautta nähdä. Kotona on välillä ollut pienten lasten kanssa hässäkkää, niin muut pelit on sitten tullut seurattua Jokerien kotisivujen kautta Twitterin liveseurannan avulla, Rita naurahtaa.

– Vieraissa aloittaminen on tietysti vähän erilaista ja vaikeampaa kuin jos pääsisi ensin pelaamaan kotona. Toisaalta kun uusia jätkiä tulee, niin reissussa hitsautuu hyvin yhteen. Ja se on ollut hienoa huomata, että kolmannessa erässä on usein rynnitty voittoon.

Rita sanoo ”olevansa täysin sinut” sen kanssa, että pelit huipputasolla ovat ohi. Eikä Jokerit ole luottomiestään unohtanut: lokakuussa on edessä tribuuttiottelu, ja lisäksi Rita nimettiin viiden muun ex-Jokerin kanssa seuran lähettiläiksi.

– Meitä on siinä kentällinen, eli Sulo [Ari Sulander] maalissa, [Mika] Strömberg, [Sami] Helenius, Pentti Hiiros, minä ja [Petri] Varis. Olemme vuorotellen paikalla peleissä tapaamassa Jokerien vieraita ja varmaan fanejakin. Ja tietysti pääsee ennen kaikkea katsomaan hienoa KHL-lätkää. On tosi hieno juttu, että seura järjestää tällaisen, ja suurella mielenkiinnolla seuraan pelejä edelleen, Rita fiilistelee.

Ridan ohella konkareista uransa päätti viime kauteen myös muun muassa Esa Pirnes, joka debytoi tänään Viasatilla studioasiantuntijana Jokerien ottelussa. Helsinkiläisten kotiavaus starttaa klo 16.

» KHL:n lopputulokset ja tuoreimmat uutiset löydät erikoissivultamme!