Vaasan Sportin hyökkääjä Mike Vaskivuo on jälleen palannut synnyimaansa kamaralle.

30-vuotias Vaskivuo on syntynyt Helsingissä. Hän kuitenkin muutti jo lapsena perheensä kanssa Yhdysvaltoihin.

Kaudella 2002-2003 Vaskivuo pelasi Jokereiden B-junioreissa. Jälkimmäinen pidempi visiitti Suomeen ajoittui kauteen 2008-2009, jolloin hyökkääjä pelasi Hokin paidassa Mestiksessä.

Pohjoisamerikkalaisten sarjojen lisäksi Vaskivuo on kiekkoillut Ranskassa, Tanskassa ja viimeisimpänä Italiassa. Nyt edessä on uran kovin haaste Sportin riveissä Liigassa.

– Olen aina pitänyt Suomen Liigaa yhtenä maailman parhaista kiekkosarjoista, jonka vuoksi olen halunnut pelata täällä. Nyt sain mahdollisuuden tulla tänne Vaasaan ja otin sen mielelläni vastaan. Vaasa on hieno kaupunki ja niin ovat myös joukkuekaverit, Vaskivuo kertoo seuransa verkkosivuilla.

Kesän omatoimisesti Yhdysvalloissa harjoitellut Vaskivuo puhkuu pelihaluja jo kovasti.

– Tavoite tulevalla kaudella on antaa 110 % joka peliin, pistää numeroita taululle ja voittaa totta kai mestaruus siinä samalla.

– Mukava päästä Pitsiturnauksessa tositoimiin jäälle kaverien kanssa, jolloin heidät oppii tuntemaan paremmin myös itse pelissä. Samalla voi antaa näyttöä omasta osaamisesta. Uskon, että voitamme koko turnauksen, Vaskivuo puhkuu.