NHL-seura Minnesota Wildin pääomistaja Craig Leipold on kasvattamassa entisestään omistusosuuttaan seurasta, sillä hän on ostamassa toisen osakkaan Matthew Hulsizerin ulos.

Leipold on ostamassa Hulsizerin 27% osuuden itselleen, minkä jälkeen Leipoldilla hallussa olisi peräti 95% osuus Wildista.

– Päätös on tehty vahvati siltä kannalta, että Leipold haluaa pitää Wildin perheensä omistuksessa ja Hulsizerilla oli taas omat vahvat halut seuran omistuksessa ja pääsyssä mukaan tekemään päätöksiä kiekkopuolen johtokunnassa, Minneapolis Star-Tribunessa kirjoitettiin.

Hulsizer yritti jo aiemmin ostaa Arizona Coyotesia silloin, kun Coyotesille etsittiin uutta omistajatahoa. Kun se ei onnistunut, lähti hän Wildin mukaan, ollen myös seuran varapuheenjohtaja.

– Hulsizerilla oli vahva halu päästä mukaan kiekkopuolen päätöksiin, kuten vaikuttamaan draft-valintoihin ja treideihin, mutta en ollut halukas siihen. Se ei kuulu tyyliini GM:n Chuck Fletcherin kanssa ja en halunnut antaa osaomistajan tuovan sellaista vaikutusta Chuckille, Leipold sanoi lehdelle.

Omistuksien siirto ei välttämättä tapahdu aivan hetkessä, vaan Star-Tribunen toimittajan Michael Russon mukaan diilin toteutumisessa saattaa mennä kuukausia.