Jokipoikien viime kauden kapteeni ja tehokkain pelaaja Samu Pitkänen jättää joukkueen.

28-vuotias sentteri siirtyy Suomen rajojen ulkopuolelle. Uusi seura ei ole vielä julkista tietoa.

– Ulkomaille pelaamaan siirtyminen on ollut pitkäaikainen unelma. Nyt siihen tuli niin hyvä mahdollisuus, ettei sitä voi jättää käyttämättä. Tulevaisuudessa Jokipoikiin palaaminen on toki mahdollista, Pitkänen kertoo Jokipoikien tiedotteessa.

– Meillä on jokaisessa sopimuksessa liiga- ja ulkomaanpykälä, mutta saamme siirrosta myös rahallisen kompensaation. Emme halua olla pelaajiemme kehityksen esteenä, ja toivotamme Samulle mitä parhainta kiekkokautta uusissa ympyröissä. Luonnollisesti hän on myös ansainnut suuret kiitokset täällä tähän saakka tehdystä työstä, Jokipoikien puheenjohtaja Jarkko Immonen toteaa.

– Samulle ei tässä tilanteessa lähdetä hätäilemällä etsimään korvaajaa. Haluan nähdä minkälaisiin suorituksiin, jo pitkään Mestistä pelanneet omat kasvatit Oula Uski ja Ville Halonen pystyvät. Molemmilla on edelleen erittäin paljon kehityspotentiaalia.

Pitkänen johdatti Jokipojat joukkueen kapteenina toissa kaudella Suomi-sarjan mestaruuteen ja viime kaudella Mestiksen pronssimitaleille. Hän on pelannut yhteensä 298 Mestis-ottelua, joista valtaosan kasvattiseuransa paidassa.

Viime kauden pistemäärällään 9+39 Pitkänen oli joukkueen tehokkain pelimies.