Stanley Cup -suosikki vaarassa ajautua ongelmiin palkkakaton kanssa

© Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightning on ollut todella kovassa vauhdissa avainpelaajiensa jatkosopimusten teon kanssa.

Ensin Lightning kiinnitti kapteeninsa Steven Stamkosin kahdeksanvuotisella sopimuksella, ennen kuin hänestä tuli vapaa agentti. Sen jälkeen tähtipuolustaja Victor Hedman teki myös kahdeksan vuoden diilin.

Stamkosin sopimuksen arvo oli 68 miljoonaa dollaria ja Hedmanin lapun viisi miljoonaa vähemmän.

Tämän tähtikaksikon jälkeen myös Alex Killornin seitsemänvuotinen jatkosopimus on saatu aikaan, mutta GM Stee Yzermanilla on edelleen hommia. Seuraavaksi odotetaan, millaisen sopimuksen Tampa saa aikaan Nikita Kutsherovin kanssa.

NHL.com on päivittänyt joukkueiden tilanteita kesän aikana, ja sivusto uumoilee, että Tampa saattaa kohdata vielä pahoja ongelmia palkkakaton kanssa, kun kenttäpelaajista Jonathan Drouinin, Tyler Johnsonin, Ondrej Palatin ja Andrej Sustrin sopimukset loppuvat vuoden kuluttua.

Myös maalivahtiosastolla on tekemistä, sillä Ben Bishopilla on vielä luvassa yksi liki kuuden miljoonan dollarin arvoinen kausi, ja sen jälkeen Andrei Vasilevskin 3,5 miljoonaa kaudessa nielevä jatkosopimus astuu voimaan.

– Vaikka Hedman ja Stamkos jäivätkin pieneen alennushintaan, on Yzermanin tehtävä jossain vaiheessa kovia päätöksiä, kirjoittaa sivuston toimittaja Nicholas Cotsonika.

Hän viittaa siihen, että kaikki yllä luetellut pelaajat eivät tule mahtumaan saman palkkakaton alle, mikäli jokainen vaatii kilpailukykyisen jatkosopimuksen.