Las Vegasiin tuodaan uusi NHL-seura kaudelle 2017-2018 ja sitä varten seuraorganisaation rakennus on kovassa vauhdissa.

Ensimmäiseksi GM:ksi seuralle nimettiin George McPhee, joka haluaa oikeaksi kädeksi tutun hahmon Washington Capitalsin organisaatiosta.

Sportsnetsin toimittajan Elliotte Friedmanin mukaan Las Vegasin NHL-ryhmittymä olisi kysynyt lupaa Capitalsilta neuvotella sen nykyisen apulais-GM:n Ross Mahoneyn kanssa.

Vielä ei ole kuitenkaan varmaa se, että Capitals antaa tälle luvan.

Myös CSN Mid-Atlanticissa kirjoitettiin Mahoneyn kytköksistä McPheehen liittyen.

– McPhee palkkasi Mahoneyn aikanaan amatööriscouttauksen päälliköksi, mitä hän teki lopulta 16 kauden ajan ennen kuin hänestä tuli apulais-GM. Jos mietitään sitä, miksi Capitals varasi hyvin McPheen aikana, Mahoney oli iso syy sen takana.

– Capitals taas on vaikeassa asemassa tällä hetkellä. Se näyttää pahalta, jos kiellät työntekijöitäsi katsella muita mahdollisuuksia, mutta samalla taas Capitals ei halua nähdä sitä, että heidän koko toimisto raahataan Vegasiin.

Mahoney on ehtinyt toimia Capitalsin apulais-GM:nä nyt kahden kauden ajan. Menetys olisi tuntuva, sillä kuten CSN:ään kirjoitettiin, Capitals on tullut tunnetuksi hyvästä draftaustyöstä. Se on jopa ehtinyt tuhlata huonolla manageroinnilla tiettyjä löytöjä, kuten esimerkiksi kävi Filip Forsbergin kohdalla.

Mikäli hänet saadaan houkuteltua Las Vegasiin, on siellä tarjolla heti ensi kesänä iso tehtävä, sillä apulais-GM tulee olemaan isossa roolissa, kun Vegasin NHL-joukkueelle rakennetaan runko laajennusdraftissa.