© Kuva: Juha Tamminen

Lukko tiedotti merkittävästä jatkosopimuksesta – ”Äärimmäisen tärkeä kulmakivi”

Lukko on onnistunut tekemään varsin merkittävän jatkosopimuksen.

Käytännössä kolme viimeisintä kautta seuran riveissä viilettänyt Aaron Gagnon jatkaa Raumalla.

Gagnon, 30, ja Lukko solmivat yhden vuoden mittaisen jatkon.

– Aaron tuo joukkueeseen jatkuvuutta ja suoritusvarmuutta, sillä hän on pelaaja, jonka työnjälki on illasta toiseen samanlaista. Lukolle tärkeä pelaaja tuo mukanaan myös oikeanlaista johtajuutta, Lukon päävalmentaja Juha Vuori myhäilee.

– Aaron on äärimmäisen tärkeä kulmakivi meidän joukkueessamme monessakin suhteessa. Hän tuo tehopisteiden lisäksi myös kokemusta ja johtajuutta nuorentuneeseen joukkueeseen, joten hänen varaansa meidän on hyvä rakentaa. Lisäksi hän tuntee paikan ja tietää tavat, joten olemme todella tyytyväisiä, että pääsimme sopimukseen, pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo puolestaan jatkaa.

Vanhatalon mukaan Gagnonin jatkosopimukselle ratkaisu tuli heinäkuun alkupuolella.

– Keskusteluja käytiin vielä ennen kuin Aaron lähti kotimaahansa, mutta lopullinen ratkaisu asialla saatiin vasta nyt. Meillä tosin oli koko ajan vahva usko siihen, että hän haluaa meillä jatkaa, sillä hän on kertonut useasti viihtyvänsä erittäin hyvin Raumalla ja Lukossa. Sen uskon avulla meidän oli helppo odottaa rauhassa sopimuksen syntymistä. On selvää, että tuon tason pelaajalla olisi ottajia muuallakin, joten olemme äärimmäisen tyytyväisiä siihen, että Aaron halusi jatkaa uraansa juuri Lukossa.

Gagnonin jatkosopimuksen myötä Lukon joukkue on kasassa seuran tiedotteen mukaan. Raumalle haetaan vielä korkeintaan yhtä täydennyspuolustajaa.

– Yksi puolustajan paikkahan meillä on vielä auki, mutta toisaalta kokoonpanossamme on nyt jo kahdeksan puolustajaa, joten mitään kiirettä asian kanssa ei ole.

Yksi vielä pohdintaa herättävä asia on Aleksi Saarelan tilanne. Saarela teki vasta NHL-sopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa.

– Saarelan tilannetta katsotaan sitten NHL-leirin jälkeen, ja sitten reagoidaan asiaan jos se on tarpeellista. Kaikkihan riippuu täysin siitä kuinka Aleksi siellä leirillä onnistuu, Vanhatalo toteaa.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!