© Kuva: Getty Images

NHL-legenda jyrähti finaalijoukkueessa villitsevästä tyyli-ilmiöstä: ”Häpeäksi jääkiekolle”

NHL:n finaaleissa mukana olevan San Jose Sharksin riveissä on nähty kevään ja alkukesän aikana pientä tyyli-ilmiötä varsinkin parin pelaajan osalta.

Sekä puolustaja Brent Burns että hyökkääjä Joe Thornton ovat viilettäneet melkoisilla parroilla menemään vielä ihan finaaleissa asti.

Tämä ei ole miellyttänyt legendaarista hyökkääjää Guy Lafleuria.

– Se, että näkee Sharksin pelaajia pitkillä parroilla, mielestäni se on häpeäksi jääkiekolle, Lafleur latasi the Montreal Gazettelle.

– Minä vihaan sitä. Tuo ei ole hyvää imagoa NHL:lle. Ei minua haittaa se, että jos pelaajalla on parta, mutta että ne ovat tyyliin vatsaan asti, liika on liikaa, Lafleur vauhkosi.

Urallaan hurjaa jälkeä Montreal Canadiensin paidassa tehnyt Lafleur, 68, käänsi toki hieman kevyemmälle linjalle mielipiteidensä kanssa.

– Joukkuejohdon pitäisi laittaa heidät ojennukseen. Eiväthän he näe edes kiekkoa, Lafleur naureskelee.

– Se on syy, miksi heillä on ollut vaikeuksia, kanadalaislegenda pyöritteli.

Lafleur oli juhlimassa urallaan viidesti Stanley Cupin voittoa. Vuosien 1974-1979 välissä Lafleur tykitti kuuteen kauteen hurjat tehot, kun jokaisella kaudella hän ylitti 110 tehopisteen raja. Jokaisella kaudella hän myös napautti vähintään 50 maalia.

Oliko sitten legendan kommenteilla voimaa vai mitä, Sharks nappasi yön 5. finaaliottelussa voiton ja kavensi tilannetta finaalisarjassa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

Lue lisää:
Stanley Cupin voittajaa ei saatu vielä selville – finaaleissa pelit jatkuvat
Iso mörkö antoi myrkkyä mestaruusjuhlia odottaneille faneille NHL-finaaleissa: ”Upeaa suorittamista”
Sensaatiovahti ei täysin onnistunut yön NHL-finaalissa: ”Uskoimme hänen olleen hermostunut”

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!