HELSINKI. HIFK onnistui menemään finaaleissa jälleen johtoon, kun se voitti tiistaina pelatun kolmannen finaaliottelun Tapparaa vastaan lukemin 6-0.

Tapparalla ei ollut tälläkään kertaa Helsingissä paljon mitään palaa. Se pelasi jo ensimmäisessä finaalissa melkoisen ohipelin HIFK:n luona, eikä suunta muuttunut paljoa yhtään tälläkään kertaa.

Avauserässä HIFK siirtyi johtoon, kun Arttu Luttinen napautti kiekon sisään Yohann Auvitun vahvan esityön jälkeen.

Toisen erän alussa puolestaan Corey Elkins lapioi takakulmalta HIFK:n kahden maalin karkumatkalle. Erän aikana HIFK ehti vielä iskeä illan kolmannen, mikä kuitenkin vaikutti paitsiomaalilta.

HIFK:n kultakypärä Teemu Ramstedt oli televisiokuvien perusteella siniviivan yli, kun kiekko päätyi hänen lapaansa. Sen jälkeen Ramstedt otti muutaman potkun ja täräytti ranteella kiekon nuottaan.

Kolmannessa erässä Elkins lisäsi johtoa illan toisellaan juuri ylivoiman päättymisen jälkeen. Kolmannessa erässä maaleja tippui viel kovasti lisää, sillä seuraavana suorasta hyökkäyksestä maalasi Juuso Puustinen.

Kamppailun päätösmaalin iski Robert Leino.

Näin HIFK siirtyi 2-1-johtoon finaalisarjassa.

Finaalit jatkuvat perjantaina Tampereella. Mestaruutta juhlii neljällä voitolla.