MM-kisoihin valmistautuva Leijonat kohtaa Venäjän kahdesti Moskovassa ensi viikon torstaina ja lauantaina pelattavissa EHT-otteluissa.

Venäjä saattaa esitellä kotiyleisölleen kovan NHL-nimen Pavel Datsjukin muodossa, mikäli Punakone päättää peluuttaa Detroitin hyökkääjää.

Venäjän jääkiekkoliiton varapresidentti Roman Rotenberg kertoi uutistoimisto TASSille, että Datsjuk liittyy Venäjän joukkueeseen keskiviikkona tai viimeistään torstaina. Näin ollen olisi mahdollista, että NHL-supertähti nähtäisiin jäällä viimeistään lauantaina. Datsjuk on jo ilmaissut halunsa pelata MM-kotikisoissa Venäjällä, ja mies on kaikin puolin terve.

Venäjän päävalmentaja Oleg Znaroks puolestaa kertoi Championat-sivustolle, että Datsjukin lisäksi Venäjä odottaa toista Detroit-vahvistusta eli puolustaja Aleksei Martshenkoa. Hänen kohdallaan on tosin pieni kysymysmerkki, sillä Martshenko missasi kaksi viimeistä NHL-pudotuspeliä pienen vamman takia. Mikäli Martshenko läpäisee Detroitin lääkärintarkastuksen, pääsee hän MM-kisoihin.