Hollo vs Lukijat: ”Venäläiskiekon sairaassa dopingpommissa ei ole mitään järkeä”

© Kuva: Ilari Isotalo

Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko jääkiekosta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Outo juttu:

– Vaikka Venäjällä on tullut uskomaton määrä dopingkäryjä vuodenvaihteessa kielletyn meldonium-sydänlääkkeen johdosta, nyt tuli sellainen pommi, jossa ei ole enää mitään järkeä. Venäläisen Allhockey.ru -sivuston mukaan suurin osa Venäjän 18-vuotiaiden MM-kisoihin valmistautuvasta jääkiekkojoukkueesta on kärynnyt samasta aineesta.

– On pakko olla hiukan ilkeä ja todeta, että kovin paljon tuntuu olevan Venäjällä sydänvaivaisia nuoria miehiä. On täysin käsittämätöntä, jos ja kun Venäjällä tämä sama toimintakulttuuri koskee urheilijoita jo junioreista asti.

– Okei, aine ei ole ollut kielletty ennen vuodenvaihdetta 2016, mutta silti. Ilmeisesti on käynyt niin, että sen käyttäjät eivät ole ymmärtäneet, kuinka pitkään sen jäämät vielä testeissä näkyvät.

– Mutta kyse on enemmän periaatteesta. Jos lähes koko joukkueellinen junioreita käyttää sydänlääkettä, ei voida kovin terveellä pohjalla olla. Ja toki samalla herää kysymys, mitä muita konsteja – olivat ne sitten mustan tai harmaan alueen keinoja – on käytetty jo nuoresta, ellei lapsesta asti? Ja kuinka tervettä sellainen on?

– Voisiko tämä olla herätys myös jääkiekolle ja nimenomaan sen ammattilaissarjoille dopingtestauksen suhteen? No, tuskin sentään. NHL elää ja hengittää edelleen tulevaisuudessakin omalla rytmillään…


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️