Sivustomme asiantuntija Lauri Hollo kaivaa joka viikko jääkiekosta ajankohtaisia puheenaiheita; jotakin hyvää, jotakin huonoa tai oudon jutun, mikä ei yksinkertaisesti hänen maalaisjärkeensä mahdu. Mitä mieltä sinä olet?

Plussaa:

– Vasta 17-vuotias Tapparan Patrik Laine on iskenyt 10 pudotuspeliottelussa tällä kaudella ja upeat seitsemän maalia. Tahti on kiihtynyt koko ajan, sillä välieräsarjassa Kärppiä vastaan hän on iskenyt peräti neljä maalia kahteen viime otteluun.

– Laine on saanut valtavaa hehkutusta myös Kanadassa ja Yhdysvalloissa, monissa rankingeissa hän on noussut ohi Auston Matthewsin, jota on pidetty pitkään jo lähes varmana ykkösvarauksena, kun nuorten miesten nimiä aletaan huudella Buffalossa kesäkuun lopussa.

– Laineesta tekee hyvin todennäköisen ykkösvarauksen juuri se, että hän osaa ratkaista pelejä. Rohkeus, luontainen kyky haistaa tekopaikkoja ja fantastinen laukaus ovat ominaisuuksia, joilla mennään pitkälle.

– Jos Laine jatkaa play offit samaan malliin loppuun saakka, hän noussee ykköseksi. Matthews ei voi enää omaan asiaansa vaikuttaa, sillä hän pelasi kauden Sveitsin liigan Zürich Lionsissa ja pelit päättyivät tylysti jo kuukausi sitten pudotuspelien avauskierroksella 0-4-saunaan Berniä vastaan. Matthews teki otteluissa tehot 0+3, joten kauden viimeinen muistijälki hänestä oli täysin toisenlainen, mitä Laineesta. Siksi Patrik Laine.