Puolustajien pistepörssiä NHL:ssä ylivoimaisesti johtava Ottawan Erik Karlsson on vahvin ehdokas parhaan puolustajan Norris Trophyn saajaksi tänä vuonna. Asian tiellä on vain yksi mutka.

Ottawa Citizen -lehti uumoilee, että Jokereissa kaudella 2012-2013 pelanneen Karlssonin unelman saattaa rikkoa Los Angeles Kingsin 26-vuotias Drew Doughty. Hän pelaa aivan loistavaa kautta ja on jo valittu Kanadan syksyn World Cup -joukkueeseen. Hän on puolustajien tehotilaston ykkönen lukemalla +22, kun Karlssonin vastaava luku on -2.

Lisäksi Los Angeles on jopa vahva mestariehdokas, kun taas Karlssonin pelit päättyvät runkosarjaan.

– Drew on hauska kaveri, koska hän on aina jotenkin niin rentoutunut, etkä voi koskaan tietää, mitä häneltä odottaa. Joskus hän pelaa ihan peruspeliä, joskus vetää valtavaa ”spinoramaa” sinun ympärilläsi, sanoo Edmontonin laituri Taylor Hall lehdelle.

– Mutta toisaalta hän ei ole kaveri, joka näistä palkinnoista ja henkilökohtaisista huomionosoituksista piittaisi. Hän pelaa vain mestaruuksista, kaveri on todellinen joukkuepelaaja, Hall kehuu.