Calgary Flamesin puolustaja Dennis Wideman sai NHL:n kurinpidolta 20 ottelun pelikiellon, kun hän taklasi tuomaria selästä ottelussa Nashville Predatorsia vastaan.

Predatorsin suomalaishyökkääjä Miikka Salomäki oli jysäyttänyt juuri ennen kyseistä tilannetta kovan taklauksen Widemaniin, minkä jälkeen Flames-puolustaja oli valumassa kohti vaihtopenkkiä. Edessä ollut linjatuomari jäi jyrän alle, kun Wideman nosti kädet ylös ja veti taklauksen suoraan häneen.

Wideman teki ensin valituksen pelikiellosta, minkä NHL:n komissaari Gary Bettman piti voimissaan. NHLPA eli pelaajayhdistys teki kuitenkin uuden valituksen, jonka käsittelee puolueeton välimies.

Tältä päätöstä suuntaan tai toiseen ei ole tullut, vaikka Wideman on kärsinyt pelikiellon jo lähes kokonaan.

Yön Flamesin ottelu Predatorsia vastaan on Widemanille jo 19:s kyseisestä pelikiellosta.

Välimiehen päätöksellä on kuitenkin vielä arvoa sen suhteen, että saako Wideman pelikiellossa menetettyjä palkkatuloja mahdollisesti takaisin. 20 ottelun ajalta Widemania nimittäin sakotettiin myös kovalla kädellä, joten mikäli välimies näkee langetetun pelikiellon olleen liian kova, voi hän saada palkkojaan vielä takaisin.

Valituksessaan Wideman vetosi kärsineensä aivotärähdykseen liittyvistä oireista, mitkä olisivat vaikuttaneet tilanteessa.