KHL-pudotuspelisarja tuonut kovia haasteita Jokereille – pelastava voitto haussa

© Kuva: Ilari Isotalo

KHL:ssä Jokerit on kohdannut kovia haasteita pudotuspelisarjassa Torpedoa vastaan.

Torpedo johtaa kolmen pelin jälkeen sarjaa voitoin 2-1.

Sillä onkin lauantaina mahdolisuus tehdä Jokereiden tilanteesta jo melkoisen tukalan, mikäli se onnistuu voittamaan myös toisen kotiottelunsa.

Sarjassa on sattunut ja tapahtunut vaikka kuinka paljon tähän mennessä. Ensimmäisessä kohtaamisessa joukkueet kävivät melkoista maalintekokilpailua, jossa Torpedo oli parempi.

Toisessa pelissä kohua nousi Kaspar Daugavinsin taklauksesta, mikä johti lopulta siihen, että Torpedon päävalmentaja Peteris Skudra istui toimitsijakiellossa kolmannessa pelissä. Daugavinsin ulosajo ja siitä seurannut viiden minuutin ylivoima käänsivät sen pelin Jokereille.

Kolmannen kohtaamisen Torpedo kuitenkin onnistui voittamaan hullaantuneen kotiyleisön edessä, kun Jokerit ei vain yksinkertaisesti saanut millään kiekkoa maaliin.

Jokerit oli kuitenkin parempi joukkue tuossa ottelussa. Mutta. Tulos ratkaisee.

Ja se oli Jokereiden kannalta negatiivinen.

Kehitystä

Positiivista antia Jokereille on ollut se, että sen peli on kehittynyt sarjan edetessä. Puolustuspeli on tiivistynyt ja se on ottanut kokonaiskuvassa pelin virtauksia määrittelevän tahon aseman haltuunsa.

Tehottomuus vain toi edellisessä ottelussa liian suuren kiven eteen.

Tältä kannalta lähtökohdat lauantain todella tärkeään otteluun ovat luottavaiset, vaikka panokset ovatkin erittäin kovat.

Vaikka Jokerit on pystynyt parantamaan, pitää Torpedolle nostaa myös isosti hattua. Se on ollut vähintäänkin hyvä, jopa yllättävän hyvä.

Sillä on paljon taitoa riveissään ja sen ykkösmaalivahti Ilja Proskurjakov oli itse huikeus edellisessä pelissä.

Toki, Jokerit teki Proskurjakovista huikean, mitä se ei saa tehdä lauantaina.

Myös se on ollut todella hienoa huomata, miten mainio pudotuspelisarja Jokereiden ja Torpedon välille on jo muovautunut. On ollut nahistelua, tunteita, erittäin kovaa vääntöä ja toki se olennaisin eli pienet marginaalit.

Niitä pieniä marginaaleja Jokerit pyrkii kääntämään itselleen lauantaina.

Kertoimet (NordicBet)

Torpedo-Jokerit, lauantai 27.2.2016. klo 16.00.
2.50 – 4.05 – 2.50

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen