Jokereilla pudotuspelisarja Torpedoa vastaan jatkuu torstaina.

Nyt isäntänä toimii Torpedo, joka ei ollut kaukana todellisesta jackpotista Helsingissä pelatuista sarjan kahdesta ensimmäisestä pelistä.

Ensimmäisessä osassa se voitti maalintekokilpailun ja toisessa osassa se oli kovaa vauhtia menossa myös voittoon, kunnes yksi ulosajo muutti suuntaa.

Torpedon Kaspar Daugavins taklasi selästä Brandon Kozunia laidan lähellä niin, että Daugavinsille täräytettiin ulosajo.

Seuranneella ylivoimalla Jokerit nousi tasoihin ja karkasi johtoon, tasottaen lopulta sarjan lukemiin 1-1.

Purkautumisista Venäjälle

Daugavinsin ulosajosta seurasi myös muitakin jälkitoimenpiteitä, sillä Torpedon päävalmentaja Peteris Skudra kävi ratkaisusta niin lämpöisenä, että lensi myös itsekin ulos pelistä.

Skudran raju purkaantuminen tuotti myös yhden ottelun toimitsijakiellon. Näin häntä ei nähdä Torpedon penkin takana torstain kohtaamisessa.

Siihen vääntöön lähdetään varsin isojen kysymysmerkkien kautta.

Nähdäänkö jälleen maalintekokilpailu?

Pystyykö Jokerit vieläkään eliminoimaan Torpedon vaarallisia vastahyökkäyksiä pois?

Ja ylipäätänsä:

Mihin suuntaan sarja lähtee kääntymään?

Novgorodissa pelattavat ottelut kun antavat paljon vastauksia tälle.

Tähdet esillä

Jokereilla iloa ensimmäisissä peleissä ovat tuottaneet avainhyökkääjät, joista käytännössä kukaan ei ole alisuorittanut. Tim Kennedy nyt on ainoa poikkeus, mutta muuten esimerkiksi Philip Larsen, Peter Regin ja Brandon Kozun ovat olleet vähintäänkin hyviä.

Samalla kaikessa hiljaisuudessa Pascal Pelletier on iskenyt kahteen peliin tehot 0+4.

Ylipäätänsä teemana on ollut tähtihyökkääjien marssi. Torpedolla esillä on ollut isosti Sergei Kostitsyn, Nikolai Zherdev ja toki myös Daugavins.

Sen sijaan tiivis viisikkopeli on ollut vielä hakusessa. Tällä saralla Jokerit otti askeleita oikeaan suuntaan edellisessä pelissä, mutta edelleen narriryhmällä on työsarkaa, jotta sen totuttu laadukkuus puolustuspelin osalta löytyy.

Toki tässä kunniaa pitää antaa myös Torpedolle, joka on horjuttanut oikein kunnolla Jokereita. Kutkuttavat lähtöasetelmat ovat käsillä kolmanteen otteluun lähdettäessä.

Kertoimet (NordicBet)

Torpedo-Jokerit, torstai 25.2.2016. klo 18.00.
2.45 – 3.90 – 2.60

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen