Suomen parhaan esityksen tiivistys ykköspakilta: ”Siirryttiin junnulätkästä aikuisiin!”

© Kuva: Ilari Isotalo

Nuorten MM-välieräottelun jälkeen tunnelmat Hartwall Arenan haastattelualueella olivat kaksijakoiset. Siinä, missä ruotsalaiset huusivat kirosanoja suureen ääneen ja hakkasivat mailoillaan seiniä, oli suomalaisilla hymy herkässä. Yimaallinen ilo oli kuitenkin vielä piilossa, sillä koko joukkue tiesi, että nyt on saavutettu vasta finaalipaikka.

Suomen paras puolustaja Olli Juolevi tiivisti illan SuomiKiekko-sivustolle.

Oliko tämä turnauksen paras pelinne?

– Oli siinä mielessä, miten toteutimme suunnitelmaa ja puolustimme. Puolustuksellisesti totta kai oli. Kaapokin peli huikean pelin ja ollaan tyytyväisiä.

Mistä tällainen esitys kumpusi?

– Puolustus on aina asennekysymys. Kun pelataan finaalipaikasta, niin kaikki haluavat puolustaa. Helpotti, kun pääsimme mitalipeleihin, ja nyt oli rennompi fiilis, kaikki luottivat itseensä ja tiesimme, että voimme voittaa kenet tahansa.

Suomen esitys oli pelillisesti kypsä, eikä junioreista tuttuja elementtejä – liian kovaa vauhtia ja päätöntä kaahausta – juuri kaukalossa näkynyt. Suomi ei johtoasemassakaan lähtenyt muuttamaan mitään pelkän muuttamisen vuoksi.

– Vikalla erätauolla mietin, että nyt vaihdettiin junnulätkästä aikuisiin! Peli oli jämäkämpää. Kun panokset ovat kovat, niin ei pysty ottamaan niin paljon riskejä. Pitää miettiä puolustamistakin, Juolevi naurahti.

Miltä Ruotsin takaa-ajo tuntui?

– He eivät päässeet hyville paikoille. Pidimme heidät pois keskeltä, ja vetoja tuli enemmän laidoista. Itselläni ei ainakaan ollut mitään suurta paniikkia. Me sovimme erätauolla, että puolustamme tiiviisti, emmekä päästä heitä keskelle. Kaapo otti laidoilta helpot kopit. Helppoahan siinä oli pelata.

Mihin tällainen esitys riittää?

– Kultaan tietenkin! Pari maalia tehdään vielä lisää. Jos päästämme vain yhden maalin, niin olemme vahvoilla. Se on uusi vastustaja, ja Ruotsi on erilainen kuin kaikki muut, mutta siitä tulee hauskaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen