Suomi ja Ruotsi maksavat jääkiekossa tasaisin väliajoin kalavelkoja toisilleen, sillä maat ovat kohdanneet toisensa arvokisajäillä tasaisesti, ja maiden väliset mittelöt jäävät usein sekä pelaajille että katsojille tiukasti muistiin. Erityisen makeita ovat voitot vastustajan kotijäällä.

Ruotsalaisten mielissä on vielä tiukasti kahden vuoden takainen nuorten MM-finaali, jonka Suomi ratkaisi itselleen Rasmus Ristolaisen jatkoaikamaalilla. Takaisinmaksu on Ruotsin ykkösnimillä tiukasti mielissä.

Haetteko kostoa kahden vuoden takaisesta?

– Totta kai. Suomea vastaan on aina hauskaa pelata. Muistan kahden vuoden takaisen pelin, ja viime vuonna pudotimme heidät puolivälierässä. Yleisöä on varmasti paljon, joten tästä tulee hauskaa, sanoi Los Angelesin kahden vuoden takainen ykköskierroksen varaus Adrian Kempe.

– Tämä ei ole finaali, mutta totta kai tässä on mahdollisuus kostaa. Haluamme voittaa heidät, säesti joukkueen paras pistemies Alexander Nylander.

Olisiko ollut makeampaa kohdata Suomi finaalissa?

– Finaalissa voi olla rauhallisempi. Semifinaalissa on isot panokset siinä, että pääseekö finaaliin. Loppujen lopuksi ei kuitenkaan ole väliä sillä, kohtaammeko Suomen nyt vai finaalissa, Kempe sanoi.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen