Suomalaistorjuja Joni Puurula on kuntoutunut olkapäävammastaan ja tehnyt sopimuksen italialaisen Cortinan kanssa.

Puurula aloitti kautensa puolalaisessa STS Sanokissa. Syyskuun lopulla veskari satutti itsensä kesken ottelun. Puurulan olkanivel lähti kokonaan irti ja edessä oli leikkaus.

Arviona oli liki puolen vuoden mittainen sairasloma. Kuntoutus eteni kuitenkin aikataulua edellä. Käsi oli kantositeessä puolitoista kuukautta.

– Päästiin kantoside-vaiheen yli ja käsi oli yhtä jäykkä, kuin suomalainen mies lavatansseissa. Kättä sai alkaa liikuttelemaan ja pikkuhiljaa isompia liikeratoja läpikäyden, mielessä koko ajan tulevat pelit ja haasteet. Olin päättänyt tulla takaisin vielä parempana kuin koskaan, Puurula kirjoittaa blogissaan.

Joulukuussa mies palasi jäälle pitkän tauon jälkeen.

– Ensimmäinen kerta oli, kuin olisi saanut siivet alle! Uskomaton fiilis Kalajoen legendaarisessa kotihallissa, kun saat tehdä luistimilla sen, minkä parhaiten osaat. Otin kiekon ja aloin leipomaan sitä mailalla ja käsi tuntuikin tosi hyvälle, hätkähdyttävän hyvälle.

Nyt Puurula on jälleen valmis tositoimiin. Uusi työpaikka löytyi Italian pääsarjasta, Cortinasta.

– Odotan tulevia haasteita tosi suurella innolla ja intohimolla! On mahtavaa päästä pelaamaan taas ja laittamaan itsensä likoon jokaista olkapään rustoa myöten, Puurula iloitsee.

Puurulan blogiin pääset käsiksi tästä.