Liigajoukkue JYPin taustayhtiö JYP Jyväskylä Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu kuluvan kauden jälkeen.

Vuodesta 2012 lähtien toimitusjohtajana työskennellyt Kari Tyni jättää tehtävän. Hän jatkaa tehtävässään vähintään huhtikuun loppuun, mutta tarvittaessa myös juhannukseen asti.

– Tästä ajankohdasta on sovittu jo reilu vuosi sitten. Aika on varmasti ihan oikea niin minulle henkilökohtaisesti kuin JYPillekin. Kauden jälkeen päättyy 12 vuoden mittainen JYP-jaksoni, josta viimeiset yhdeksän vuotta olen päätoimisesti panostanut voimavarani JYPin menestyksen eteen, Tyni sanoo tiedotteessa.

Tyni työskenteli vuosina 2007-2011 JYPin myynti- ja markkinointijohtajana.

– Olen saanut tehdä hienon matkan JYPissä ja olen siitä seuralle ja koko työyhteisölle kiitollinen. Jäähyväisten aika ei ole kuitenkaan nyt, sillä edessä on tärkeä kevät ja myös tulevan kauden valmistelu. Työ toimitusjohtajana jatkuu täysillä, kunnes kongi kumahtaa, Tyni painottaa.

JYPin puheenjohtaja Jukka Seppäsen mukaan yhtiö aloittaa nyt uuden toimitusjohtajan hakemisen.

– Määrittelemme lähiaikoina hallituksessa tarkemmin, minkä tyyppistä toimitusjohtajaa JYP tarvitsee tästä eteenpäin. Todennäköisesti painopiste on henkilöstöjohtamisen lisäksi markkinointi- ja myyntiosaamisessa. Sen sijaan urheilupuolen erikoisosaaminen ei ole tärkeää, sillä se puoli on nyt seurassa organisoitu hyvin, Seppänen toteaa.