OULU. Lauantaina Oulussa ohjelmassa oli hyväntekeväisyysottelu, missä kunnioitettiin uransa lopettaneita Jari Viuhkolaa ja Janne Niinimaata.

Pietarinkadun Oilersin järjestämässä ottelussa kerättiin rahoja Oulun yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle. Sinne jo pelin aikana koottiin merkittävä summa ja peliin liittyvässä iltatapahtumassa pottia kasvatetaan vielä muun muassa huutokauppojen sun muiden osalta.

Nimekäs pelaajalista oli houkutellut Oulussa hallin täyteen ja jo itse pelistä kerättiin kokoon 55 000 euroa syöpäsäätiölle.

Viuhkolan ja Niinimaan nimeä kantaneissa joukkueissa mukana olivat muun muassa Jari Kurri, Saku Koivu, Esa Tikkanen, Reijo Ruotsalainen, Mikko Leppilampi, Heikki Paasonen, Lasse Kukkonen, Mika Kortelainen ja Jussi Markkanen.

Varsinkin koviin vierailijanimiin kuulunut Koivu otti ilolla vastaan niin yleisöryntäyksen kuin myös hyväntekeväisyyskohteen.

– Se (hyväntekeväisyys) on näissä tapahtumissa se kaiken lähtökohta, mutta tietysti itsellä syötaustan takia ja sen, että on ollut vahvasti lasten syöpätutkimuksissa ja syöpähoidossa tukemassa, niin ilman muuta lämmitti erityisesti tuollainen kohde, Koivu sanoi itse pelin jälkeen.

– Ja se fiilis, kun katseli pelin aikana yleisöä, niin kaikilla oli hymy huulilla. Nämä ovat sellaisia, mihin ehdottomasti haluaa tulla mukaan, Koivu jatkoi.

– Hieno tapahtuma ja hienoa pojille, niin Jannelle kuin kaimalle tämmöinen mikä oli järjestetty. Oli paljon yleisöä ja ylipäätänsä nämä ovat aina kivoja tapahtumia. Mukava olla mukana ja hyvällä asialla oltiin vielä. On vanhoja pelikavereita mukana ja hyvä fiilinki päällä, Jokereiden GM:nä nykyään toimiva Kurri puolestaan säesti.

Muun muassa Kurrilla kiirettä on riittänyt ja riittää, mutta silti otteluun osallistuminen onnistui. Pöydällä on ollut muun muassa kovasti pelaajamarkkinoiden läpikäyntiä, kun Jokerit värväsi useamman hyökkääjäavun itselleen loppukaudelle.

– Moskovasta tulin eilen pois ja on tässä ollut kiirettä. Mutta ihan normaalia tämä on, tätä on tehty iät ja ajat, kun pikkupojasta lähtien on jääkiekkoa pelannut. Näin se joulunaika vaan menee, Kurri sanoi ja kiitteli sitä, että myös itse peli oli hänelle sopivaa tyyliltään.

– Pelitempo sattui olemaan verkkainen, mikä sopi itsellekin, Kurri naurahti.

Viihdemaailman puolelta mukaan oli saapunut myös tuttuja nimiä, kuten esimerkiksi useammasta suositusta kotimaisesta tv-sarjasta tuttu Heikki Paasonen.

Paasonen itse oli otettu jo mahdollisuudesta pelata kovan luokan kiekkolegendojen kanssa.

– Itsehän olen lähinnä kiekkofani, eikä ole tullut edes junnuna pelattua. Sen takia oli äärimmäisen siistiä pelata juuri nimenomaan tuollaisia lapsuuden staroja vastaan. Niitä oli paljon ja ihan nöyränä poikana yritin vältellä minuuksia. Siinäkään en onnistunut, Paasonen hymähti.

Tapahtumasta jäi oikein hyvä vaikutelma Paasoselle.

– Todella mahtava fiilis jo siitä, että sai olla kunnioittamassa kahden hienon kiekkoilijan uraa. Ja vielä mökki oli täynnä, niin mikäs sen parempaa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen