Nelonen Pron liigalähetyksistä tuttu juontajakasvo Petteri Ahomaa ilmoitti vasta vaihtavansa kuvioita ja jättävänsä studiojuontotehtävät ainakin tässä vaiheessa.

Ahomaa kertoi muuttavansa Maltalle ja liigalähetykset jäivät taakse, kun sarjassa käynnistyi joulutauko.

– Tällä alalla tulee aika harvoin mahdollisuuksia muuttaa ulkomaille ja tehdä juttuja sieltä käsin. Semmoinen mahdollisuus kun tuli, niin siihen oli tartuttava kiinni. Maltalla taisin käydä ensimmäisen kerran jo 15 vuotta sitten ja olen aina digannut siitä. Ajatuksena oli sinne muuttaa ja nyt kun pääsee sieltä käsin tekemään hommia, niin mikä ettei, Ahomaa sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

Uusi projekti Ahomalla liittyy jo pitkään sydäntä lähellä olleeseen vedonlyöntiin.

– Perustin Facebookiin Ylipelimies-sivuston, jonne on tarkoitus luoda sisältöä, mikä liittyy vedonlyöntiin, matkailuun ja urheilun seuraamiseen. Sitä kautta on tarkoitus tehdä reissuja eri puolelle maailmaa sivuston ystävien kanssa

– Vähän sellaista viihteellistä, huumorilla höystettyä sisältöä on tarkoitus tehdä. Suoranaisesti en mene minnekään töihin, vaan enemmänkin konsulttina toimin, Ahomaa sanoo viitaten tulevaan yhteistyöhön NordicBet-vedonlyöntiyhtiön kanssa.

Ylipelimies-roolissaan Ahomaa pääsee järjestämään kilpailuja Facebook-ryhmän sisällä. Näistä palkintomatkoista Ahomaa on innoissaan.

– Super Bowliin on ensimmäinen ja on todella makeaa lähteä sinne. Se on ollut aina unelma ja nyt saa vielä viedä urheilusta innostuneita ihmisiä mukanaan. Mikäs sen hienompaa.

Työyhteisölle kovat kehut

Ahomaa ehti toimia studioisäntänä ja tuottajan tehtävissä koko sen ajan, mitä Liigan lähetysoikeudet ovat ehtineet olla Nelosella ja Nelonen Prolla tuoreimman sopimuksen osalta.

Kokonaan kanavilta hän ei aio poistua, vaan suunnitteilla on golf-lähetysten parissa jatkamista.

– Tarkoitus on, että palaan sinne tekemään esimerkiksi keväällä US Mastersin selostukset, mitä on tullut tehtyä jo monet kerrat. Tähän muutokseen ja ratkaisuun päädyttiin oikein hyvässä yhteisymmärryksessä Nelosen kanssa. Golfiin liittyen niin keskustelut kuin suunnitelmat ovat jo pitkällä.

Taakse jääneissä studiojuontajan tehtävissä Ahomaa on saanut reissata ympäri Suomea pitkät viikot. Taakka tästä on ollut varsin ymmärrettävä.

– Kyllähän sen kakki tietävät, että ei se pidemmän päälle ole kauhean mielyttävää marraskuun pimeillä keleillä vedellä viittä tuntia ensin yhteen suuntaan, tehdä työt ja viittä tuntia takaisin päin. Mutta toisaalta onhan tuolla esimerkiksi selostajia, jotka reissaavat vielä enemmän ja vetävät useamman lähetyksen viikossa. Ja tietenkin jos puhuu pelaavista joukkueista, niin totta kai hekin painavat aika kovia kilometrejä.

– Mutta eihän se ajaminen tuolla pimeässä mielyttävää hommaa ole, Ahomaa myöntää.

Positiivisemmasta puolesta esille nousee Nelonen Pron tekijäryhmä, jonka ilmapiiriä Ahomaa hehkuttaa.

– Harvoin näkee noin intohimoisia nuoria toimittajia, jotka tsemppaavat ja vetävät täysillä. Tekijäporukka on ollut ihan mahtava.

– Sen voi rehellisesti sanoa, että en ”Janttaa” (Jani Alkio), Minnaa (Korkka), Iiroa (Harjula) ja ”Sebua” (Sebastian Waheebia tuntenut, kun tähän projektiin lähdin. Ihan mahtavia uusia tyyppejä on tullut kavereiksi.

Nyt edessä on ollut valmisteluja Maltalle lähtöä varten.

– Henkilökohtaisesti on jopa yllättänyt se, että kuinka paljon kaikenlaisia paperitöitä sun muita vaatiikaan, kun tästä maasta pidemmäksi ajaksi poistuu. Niitä ja päälle on vielä nämä joulukiireet ja kämpän vuokraamiset sun muut, onhan tässä puuhaa riittänyt.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen