Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolaisen hurja iltapuhde oli harvinaislaatuinen.

Ristolainen tykitti kolme maalia päätöserässä Calgary Flamesin verkkoon. Maalit eivät kuitenkaan kantaneet voittoon, sillä Flames voitti 4-3 (uutinen).

Suomalainen on ensimmäinen hattutemppuun yltänyt Sabres-pakki sitten vuoden 1988 (uutinen).

Kolme maalia yhteen erään on puolustajalle todella kova saavutus. Elias Sports Bureaun mukaan edellisen kerran vastaavaa nähtiin 17 vuotta sitten lokakuussa 1998, kun St. Louis Bluesin Al MacInnis tykitti avauserässä kolme maalia 12 minuuttiin New York Rangersin verkkoon.

Kyseisellä kaudella MacInnis voitti ainoan kerran puolustajien maalipörssin. Ristolainen on kasannut kuluvalla kaudella seitsemän osumaa. Sillä lohkeaa pakkien maalipörssissä jaettu viides sija.