Jokipoikien alkukausi on ollut monessa mielessä positiivinen yllätys.


Sarjanousija majailee maajoukkuetauolla Mestiksessä neljäntenä. Se on huomattavasti korkeampi sijoitus kuin ennen kautta povattiin.

Joukkueen syksystä löytyy tilastokummajainen. Jokipojat on ollut alkukaudesta koko sarjan paras vierasjoukkue. Kotona peli on kuitenkin yskinyt.

Lauantain Hokki-tappion jälkimainingeissa joukkueen päävalmentaja Ari Aaltoselta kysyttiin erikoisesta tilastosta. Jokipojat on nimittäin onnistunut alkukaudesta voittamaan muun muassa JYP-Akatemian, Hokin ja Jukurit kaikki vieraskentällä. Kotona näitä ryhmiä vastaan on tullut tukkaan.

– Pitäisi päästä pelaajien pään sisään, jotta tietäisi ajatukset. Jotkut pelaajat varmasti jännittävät, kun kotona ovat äiti, isä, mummo, tyttöystävä, tyttöystävän kaveri ja muut tutut katsomassa. Pikkuisen saattaa mennä pupu pöksyyn, Aaltonen pohdiskeli.

– Olemme pelanneet parempaa puolustuspeliä vieraissa. Kotona pyrimme samaan, mutta täällä meidän pitää pystyä myös rohkeampaan hyökkäyspelaamiseen. Se avaa enemmän tilanteita vastustajalle.

Kokonaisuutena joensuulaiset ovat pelanneet syksyn iloista ja onnistunutta kiekkoa. Viisikkopelissä ryhmä on koko sarjan kärkeä.

– Yläkanttiin on mennyt. Meillä on ollut paljon loukkaantumisia, mutta moni nuorukainen on paikannut ja noussut hienosti kokoonpanoon. Nyt harjoitellaan ja huilataan tauolla, jotta ollaan valmiita taas pelien jatkuessa, Aaltonen käänsi katseitaan jo tulevaan.

Ilari Isotalo, Joensuu
Twitter: @IlariIsotalo