TSN:n toimittaja Rick Westhead twiittasi maanantaina erilaisia tarinoita entisiltä NHL-pelaajilta, jotka ovat haastaneet NHL:n oikeuteen välinpitämättömyydestä aivotärähdyksen hoidoissa.

Yksi karuimpia tarinoita oli entisen NHL-hyökkääjän Shayne Stevensonin paljastama kohtalo hänen kohtelustaan.

Tapahtumat alkoivat 30. maaliskuuta vuonna 1991, kun Boston Bruinsin päävalmentaja Mike Milbury käskytti Stevensonin tappelemaan Ken Baumgartneria vastaan. Stevenson sai tappelussa pahasti köniinsä ja hän joutui lähtemään pukukoppiin. Hyökkääjä sai 30 tikkiä silmänsä yläpuolella ja hän myös sanoi, että tuntee aivotärähdyksen kaltaisia oireita.

Stevenson kertoi ottelun jälkeen Milburyn lähettäneen hänet AHL:ään Maine Marinersin avuksi. Marinersilla olisi peli kolme päivää epäonnisen tappelu-pelin jälkeen. Stevenson oli rukoillut joukkueen lääkäreiltä, ettei joutuisi pelaamaan Marinersissa, koska hän oli menettänyt vastikään paljon verta ja kärsi aivotärähdyksen oireista.

Mutta rukoukset eivät auttaneet.

Stevenson pakotettiin pelaamaan ja pahin mahdollinen tapahtui: hän sai AHL-ottelussa uuden aivotärähdyksen. Oikeuskanteessa kerrotaan Stevensonin leikkineen hengellään, kun hän sai heti perään toisen kolauksen päähänsä.

Stevenson pelasi NHL-urallaan kaikkinensa 27 runkosarjaottelua, joissa hän teki kaksi tehopistettä. Boston Bruins varasi hänet 17. vuorolla vuoden 1989 varaustilaisuudessa.