Maalivahtilegenda Jarmo Myllys muistetaan peliuralta värikkäästä tyylistään.

Näyttävä torjuja ehti edustaa pitkän uransa aikana montaa seuraa ja nähdä maailmaa.

Yksi uran kohokohtia oli kevään -95 MM-kisat, missä kultajoukkueen maalivahti valittiin koko turnauksen parhaaksi torjujaksi.

Muutaman vuoden jo valmennushommissa toiminut kiekkolegenda on saanut täksi kaudeksi uuden haasteen, kun hän toimii SaPKon apuvalmentajana.

Uusi pesti on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. SaPKo majailee Mestiksen sarjataulukossa sijalla kaksi vahvan alkusyksyn jälkeen.

– Meillä on nuori ja potentiaalinen ryhmä. Joukkueen kemia on todella hyvä. Harjoitellaan hyvin – Mestis on hyvä ponnistuslauta Liigaan. Kun onnistut täällä, se vaikuttaa paljon pelaajauran kehittymiseen, Myllys luonnehti seuran sivuilla.

Henkilökohtaisesti rooli on rauhallisempi kuin ennen. SaPKon puolella päävalmentaja Pasi Räsänen hoitaa tuomareiden kanssa käytävät neuvottelut.

Hermokontrolli on pysynyt kokeneella kiekkomiehellä.

– Sen kanssa ei ole ollut ongelmia. Pelaajauralla tuli ylilyöntejä, kun sitä eri niin vahvasti pelin tapahtumissa mukana.

– Kyllä nykyäänkin pienet ylilyönnit kuuluvat asiaan. Meillä onneksi Pasi hoitaa suunsoitot tuomareiden kanssa, Myllys naruahti.

SaPKo jatkaa taivaltaan viikonlopun kahdella pelillä. Perjantaina vastaan asettuu Jukurit ja lauantaina joukkue matkaa Jokipoikien vieraaksi.