JYP on vahvistanut rivejään kahdella kuukauden mittaisella sopimuksella pelaavalla hyökkääjällä.

Sekä Mathias Tjärnqvist että Severi Sillanpää tulevat auttamaan liigaseuran loukkaantumistilannetta.

Tjärnqvist on 36-vuotias laitahyökkääjä, joka on urallaan pelannut 173 NHL-ottelua ja playoffsit mukaan lukien lähes 500 ottelua Ruotsin liigassa.

Viimeiset kaksi kautta hän on pelannut Allsvenskanissa Rögle BK:ssa ja Malmö Redhawkissa. Tjärnqvist on ollut voittamassa Djurgårdenin paidassa kaksi Ruotsin mestaruutta. Ruotsin maajoukkueessa hän pelannut 67 maaottelua yhteensä yhdeksällä eri pelikaudella ja kaksista MM-kisoista on tuomisina ollut hopeamitalit.

– Tjärnqvist on kokenut, luotettava ”roolipelaaja” ylivoiman maskimiehestä osaavaksi alivoimapelaajaksi. Hän on kova kamppailija, joka antaa joukkueelleen aina hyvää esimerkkiä voittavasta joukkuepelaamisesta, sanoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Sillanpää on 27-vuotias keskushyökkääjä, joka on pelannut uransa pääosin Porin Ässissä. Hän oli voittamassa Ässille Suomen mestaruutta 2013.

Liigapelejä on koossa runkosarjassa 320. Viime kauden Sillanpää pelasi Allsvenskanin Karkskogassa, Kiekko-Vantaassa ja kolme peliä Jokerien KHL-joukkueessa.

– Sillanpää on monipuolinen keskushyökkääjä, älykäs ja taitava pelintekijä, joka pystyy myös maalintekoon. Hän hakee nyt uutta nousua uralleen, sillä viime kausi oli pettymys vahvassa Jokerien KHL-ryhmässä, kertoo Holtari.

JYP-kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi ovat poissa Janne Kolehmainen, Jani Tuppurainen, Joonas Nättinen ja Topi Nättinen. Osan sairausloma jatkunee vielä muutaman viikon, osan kohdalla puhutaan pitemmästä toipumisajasta. Lisäksi muutamalla pelaajalla on vammoja, jotka vaativat lähiaikoina joko lepoa tai leikkausta.